BAŠKA INTERNATIONAL GUITAR FESTIVAL

U sklopu programa Bašćansko kulturno ljeto, TZ općine Baška u suradnji s udrugom Hal i agencijom za kulturu i turizam „AZ“, treću godinu za redom priređuje BAŠKA INTERNATIONAL GUITAR FESTIVAL.

Suradnja je pokrenuta s Denijem Šesnićem, priznatim umjetnikom i scenografom te docentom na odsjeku snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i Damirom Halilićem Halom, jednim od najboljih hrvatskih gitarista koji program BIG Festa vode kao umjetnički voditelji.

Treće izdanje BAŠKA INTERNATIONAL GUITAR FESTIVAL održat će se od 17 do 20. 8. 2014. godine na lokacijama u Jurandvoru i Baški (Stara riva), a koji će sadržajno biti obogaćen nastupima renomiranih gitarističkih majstora svirke jazza, gypsya, klasike, fingerstile i dr. Bogati program obuhvaća i održavanje gitarističke radionice i izložbe, a posebno koncerte renomiranih gitarističkih glazbenika i ljubitelja gitare.

Ovogodišnji gosti BIG FESTIVALA su: Joscho Stephan trio, Walter Lupi & Daniele Bazzani, Damir Kukuruzović Django group, Rockabilly Billie & The Kids, Jerko Novak i Žarko Ignjatovič.

TZ općine Baška je, uz organizaciju u suradnji s Udrugom Hal i agencijom za kulturu i turizam „AZ“, i pokrovitelj festivala, a sponzori su: Općina Baška, Hoteli Baška d.d., Turistička agencija Guliver, Bistro Franica, Bistro Forza, Porto club Baška, pansion Burin i Katunar vinarija.



Najave