Hrvatska kao top destinacija u jesenskome izdanju kanadskog Zoomer Magazina

Kanadski Zoomer Magazin u svome jesenskome izdanju kao top destinaciju koju svakako treba posjetiti preporučio je Hrvatsku, odnosno njezinu regiju Istru.
 
U bogato ilustriranome članku na tri stranice, pod naslovom ''A Gastronome's guide to Istria'', autorica Via Beaumanis govori o kvalitetnim, višestruko nagrađivanim istarskim maslinovim uljima, svjetski poznatim tartufima i mnogobrojnim luksuznim hotelima, preporučujući pritom Istru kao novootkrivenu destinaciju za ljubitelje hrane, pića i luksuza.
 
Inače, novinarka Viia Beaumanis i fotograf Yuri Dojc, u jesen 2013. godine, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i predstavništva u New Yorku, posjetili su Hrvatsku kojom prilikom su uživali u bogatoj eno-gastro ponudi destinacije.
 
Interes gostiju koji dolaze sa sjevernoameričkoga tržišta iz godine u godinu sve je veći, pa je tako u prvih sedam mjeseci ove godine zabilježeno čak 20 posto više dolazaka, odnosno 14 posto više noćenja gostiju iz Kanade te 16 posto više dolazaka i noćenja gostiju iz SAD-a. Činjenica da je Hrvatska i njezina bogata turistička ponuda česta tema medija u SAD-u i Kanadi, svakako doprinosi i daljnjem interesu s ovih tržišta.


Pisane vijesti