Ministarstvo turizma sufinancira nove 32 hotspot lokacije na kontinentu

S ciljem jačanja turističke ponude i konkurentnosti na kontinentu, Ministarstvo turizma odobrilo je dodatna sredstva za uspostavu 32 nove točke besplatnog interneta i nadogradnju jedne postojeće točke na području kontinentalnih županija. Riječ je o nadopuni Odluke o odabiru projekata temeljem Programa Hotspot Croatia 2014., kojom je Ministarstvo turizma odobrilo više od 172 tisuće kuna za uspostavu novih pristupnih točaka na području 21 grada, općine i županije. Glavni cilj programa Hotspot Croatia je omogućavanje korištenja besplatnog bežičnog pristupa Internetu na turistički najfrekventnijim otvorenim površinama koje nude javne turističke sadržaje. ”Kontinentalne županije imaju izniman turistički potencijal, a obogaćivanjem turističke ponude na tom području stvaramo temelje za njihov jači razvoj i doprinosimo konkurentnosti ukupnog turizma. Uspostavom besplatnih wi-fi točaka, turistima omogućavamo brži i jednostavniji pristup turističkoj ponudi, ali i dijeljenje lijepih trenutaka s putovanja preko Interneta koji ima sve veću ulogu u promociji i stvaranju imidža destinacije”, zaključio je ministar turizma Darko Lorencin.

S ciljem jačanja turističke ponude i konkurentnosti na kontinentu, Ministarstvo turizma odobrilo je dodatna sredstva za uspostavu 32 nove točke besplatnog interneta i nadogradnju jedne postojeće točke na području kontinentalnih županija. Riječ je o nadopuni Odluke o odabiru projekata temeljem Programa Hotspot Croatia 2014., kojom je Ministarstvo turizma odobrilo više od 172 tisuće kuna za uspostavu novih pristupnih točaka na području 21 grada, općine i županije. Glavni cilj programa Hotspot Croatia je omogućavanje korištenja besplatnog bežičnog pristupa Internetu na turistički najfrekventnijim otvorenim površinama koje nude javne turističke sadržaje.

”Kontinentalne županije imaju izniman turistički potencijal, a obogaćivanjem turističke ponude na tom području stvaramo temelje za njihov jači razvoj i doprinosimo konkurentnosti ukupnog turizma. Uspostavom besplatnih wi-fi točaka, turistima omogućavamo brži i jednostavniji pristup turističkoj ponudi, ali i dijeljenje lijepih trenutaka s putovanja preko Interneta koji ima sve veću ulogu u promociji i stvaranju imidža destinacije”, zaključio je ministar turizma Darko Lorencin.

Riječ je o o prijaviteljima koji su se javili na Javni poziv Hotspot Crotia 2014. objavljen u ožujku, ali tada zbog ograničenih sredstava nisu mogli biti uključeni u raspodjelu predviđenih potpora. Zbog velikog interesa, Ministarstvo turzima osiguralo je potrebna dodatna sredstva, te je donijelo novu Odluku kojom je odobrilo realizaciju njihovih projekata. Tekst odluke objavljen je na webu Ministarstva turizma, u rubrici Potpore i krediti.

Podsjećamo, program Hotspot Croatia prvi je puta raspisan 2013. godine, a zbog interesa i odličnih rezultata odlučeno je da se raspiše i ove godine u proširenoj verziji. Prošlogodišnjim programom sufinancirana je uspostava više od 270 pristupnih točaka, dok je ove godine Ministarstvo turizma već sufinanciralo uspostavu 242 nove pristupne točke, nadogradnju 51 postojeće te postavljanje 49 wi-fi interpretacije. Uz odobrena dodatna sredstva u ovoj godini, ukupno će putem programa Hotspot Croatia u Hrvatskoj biti uspostavljeno oko 550 točaka za pristup besplatnom Internetu.



Pisane vijesti