Kvarner posjetila kineska delegacija iz pokrajine Shanxi

U organizaciji TZ Kvarnera na Kvarneru boravi visoka delegacija iz kineske pokrajine Shanxi, koja je prethodno posjetila Italiju, boravila kratko u Istri, te ovih dana boravi na Kvarneru u studijsko-inspekcijskom obilasku regije. Radi se o predstavnicima turizma, gospodarstva i politike, kojima se predstavlja turistička ponuda Kvarnera. Cilj je upoznavanje delegacije s najvažnijim značajkama turističke ponude s naglaskom na kulturni turizam i u sklopu toga upoznavanje sa stilom života na Kvarneru.

U pratnji direktorice TZ Kvarnera dr.sc. Irene Peršić Živadinov visoki gosti posjetili su otok Krk, gdje su ih u Vijećnici Grada Krka pozdravili gradonačelnik grada Krka Darijo Vasilić  i direktorica TZ Grada Krka Nataša Jurina, te direktorica TZ Otoka Krka Majda Šale i predsjednik TZ Otoka Krka Marinko Žic. 

Program se nastavlja boravkom u Opatiji, gdje se gosti susreću sa zamjenikom gradonačelnika grada Opatije Fernandom Kiriginom, potom u Kastvu gdje se susreću sa zamjenikom gradonačelnika Deanom Jurčićem, a u obe destinacije priredit će se razgledavanje gradova uz degustacije tipičnih specijaliteta Kvarnera. Direktorica TZ Kvarnera dr. sc. Irena Peršić Živadinov održat će prezentaciju turističke ponude cijele regije Kvarner, a posebno će predstaviti projekte upravljanja destinacijom Kvarner i istaknuti turističke proizvode za koje bi kineski gosti mogli imati interesa.

Delegaciju sačinjavaju:
• Mr. Zhang Huayu - direktor ureda Ministarstva vanjskih poslova Kine za pokrajinu Shanxi
• Mr. Zhao Xiaoping, direktor Ureda Vanjskih poslova i turizma glavnog grada pokrajine Shanxi - grada Taiyuana
• Mr. Lu Yonghong – direktor turističkog sektora grada Shuozhou
• Mrs. Zhou Ruimei – direktorica Odjela za kulturnu baštinu i turizam grada Lvlianga
• Mrs. Wang Ning -  direktorica Informacijskog centra Ureda Vanjskih poslova Kine za pokrajinu Shanxi. Također predstavlja jednu od najvećih putničkih agencija pokrajine Shanxi za putovanja izvan zemlje „Shanxi Taiyuan Sijifeng Travel Co., Ltd“,
sa suradnicima.



Pisane vijesti