Ministar Lorencin primio u nastupni posjet Nj.E. Mohammad Taherian Farda, veleposlanika Islamske Republike Iran

Ministar turizma Darko Lorencin primio je u nastupni posjet veleposlanika Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj, Mohammad Ebrahim Taherian Farda, s kojim je razgovarao o mogućnostima suradnje dviju prijateljskih zemalja u području turizma i mogućem uvođenju izravne avio linije prema Hrvatskoj. Veleposlanik Taherian Fard istaknuo je da u Iranu postoji avio kompanija zainteresirana za organizaciju čarter letova prema Hrvatskoj, dok je ministar Lorencin naglasio kako postoji također interes hrvatskog turoperatora za dovođenje iranskih turista u Hrvatsku te je dogovoreno da će se tijekom jeseni organizirati sastanak zainteresiranog iranskog avio prijevoznika s potencijalnim poslovnim partnerima u Hrvatskoj.

Ministar turizma Darko Lorencin primio je u nastupni posjet veleposlanika Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj, Mohammad Ebrahim Taherian Farda, s kojim je razgovarao o mogućnostima suradnje dviju prijateljskih zemalja u području turizma i mogućem uvođenju izravne avio linije prema Hrvatskoj.

Veleposlanik Taherian Fard istaknuo je da u Iranu postoji avio kompanija zainteresirana za organizaciju čarter letova prema Hrvatskoj, dok je ministar Lorencin naglasio kako postoji također interes hrvatskog turoperatora za dovođenje iranskih turista u Hrvatsku te je dogovoreno da će se tijekom jeseni organizirati sastanak zainteresiranog iranskog avio prijevoznika s potencijalnim poslovnim partnerima u Hrvatskoj.

Veleposlanik Taherian Fard izrazio je želju da ministar Lorencin s izaslanstvom posjeti Iran, o čemu je bilo riječi i prilikom razgovora ministra Lorencina i njegovog iranskog kolege i potpredsjednika Irana Masoud Soltanifara u lipnju ove godine na margini sastanka u Svjetskoj turističkoj organizaciji u Madridu.

Ministar Lorencin zahvalio je veleposlaniku Taherian Fardu na potpori koju je njegova zemlja pružila Hrvatskoj u kandidaturi za domaćina 100. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije koja će se, u proljeće 2015. godine, održati u Rovinju.
 



Pisane vijesti