Ministar Lorencin s članovima Kamping udruženja Hrvatske

Ministar turizma Darko Lorencin, sudjelovao je danas na sastanku Izvršnog odbora Kamping udruženja Hrvatske (KUH), održanom u kampu Straško na otoku Pagu. Tom je prilikom ministar s kampistima razgovarao o aktualnom stanju kampinga u Hrvatskoj, izmjenama i dopunama zakonodavnog okvira i daljnjem razvoju te tijeku sezone. Ministar je naglasio da, prema Državnom zavodu za statistiku, kampovi u ukupnim smještajnim kapacitetima čine udio od čak 25 posto te stoga predstavljaju vrlo važan segment ukupne turističke ponude. „Kamping udruženje Hrvatske predstavlja jednu od ključnih udruga i partnera u turizmu s kojom Ministarstvo turizma već niz godina intenzivno surađuje, pa vjerujem da ćemo je i nastaviti, između ostaloga i u dijelu usuglašavanja zakonskih odredbi. Ministarstvo turizma ovih dana kreće u konzultacije s Ministarstvom pravosuđa po pitanju turističkog zemljišta, a sve s ciljem pokretanja investicija u kamping segment“, naglasio je ministar. Također, dodao je kako Ministarstvo turizma kontinuirano provodi konzultacije s partnerima, pa tako i KUH-om i o mogućnostima moguće korekcije iznosa boravišne pristojbe, a vezano uz razvoj destinacijskog menadžmenta.

Ministar turizma Darko Lorencin, sudjelovao je danas na sastanku Izvršnog odbora Kamping udruženja Hrvatske (KUH), održanom u kampu Straško na otoku Pagu. Tom je prilikom ministar s kampistima razgovarao o aktualnom stanju kampinga u Hrvatskoj, izmjenama i dopunama zakonodavnog okvira i daljnjem razvoju te tijeku sezone. Ministar je naglasio da, prema Državnom zavodu za statistiku, kampovi u ukupnim smještajnim kapacitetima čine udio od čak 25 posto te stoga predstavljaju vrlo važan segment ukupne turističke ponude.

„Kamping udruženje Hrvatske predstavlja jednu od ključnih udruga i partnera u turizmu s kojom Ministarstvo turizma već niz godina intenzivno surađuje, pa vjerujem da ćemo je i nastaviti, između ostaloga i u dijelu usuglašavanja zakonskih odredbi. Ministarstvo turizma ovih dana kreće u konzultacije s Ministarstvom pravosuđa po pitanju turističkog zemljišta, a sve s ciljem pokretanja investicija u kamping segment“, naglasio je ministar. Također, dodao je kako Ministarstvo turizma kontinuirano provodi konzultacije s partnerima, pa tako i KUH-om i o mogućnostima moguće korekcije iznosa boravišne pristojbe, a vezano uz razvoj destinacijskog menadžmenta.

Prema Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, udio kampova trebao bi ostati na približno istoj razini, uz unapređenje kvalitete i obogaćivanje ponude.

Predsjednik Izvršnog odbora Kamping udruženja Hrvatske, Tihomir Nikolaš istaknuo je da će udruga i dalje surađivati s Ministarstvom turizma na usuglašavanju zakonskih akata i razvijanju destinacijskog menadžmenta te ujedno pozvao ministra da se pridruži Izvršnoj skupštini KUH-a krajem ove godine. Također, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim tijekom turističke sezone, odnosno rezultatima ostvarenim u prvih šest mjeseci te unatoč neizvjesnom srpnju zbog lošijih vremenskih prilika, izrazio optimizam za cijelu 2014. godinu.

U nastavku, ministar će u pratnji gradonačelnika grada Novalje, Ante Dabe te direktorice TZ-a Novalje, Tatjane Peranić Samaržija, obići siranu Gligora u mjestu Kolan te Lunjske maslinike koji predstavljaju jedinstveno mjesto najstarijih sačuvanih stabala od kojih je više stotina njih staro oko tisuću godina, a najstarija među njima datiraju otprije 1600 godina.



Pisane vijesti