Ministar turizma i kulture Azerbajdžana u posjetu Hrvatskoj

Ministar turizma Darko Lorencin i ministar kulture i turizma Azerbajdžana Abulfaz Garayev Mursal susreli su se u srijedu na Pelješcu. Azerbajdžanski ministar u Hrvatsku je stigao na poziv ministra turizma Lorencina i ministrice kulture Andree Zlatar Violić. Lorencin i Garayev razmijenili su informacije o turističkom prometu između dvije zemlje te razgovarali o mogućnostima turističke suradnje i potencijalima za razvoj kulturnog turizma. Lorencin je predstavio mogućnosti investicija u hrvatski turizam, a Garayeva je posebno zanimalo područje otočja Brijuni.

Ministar turizma Darko Lorencin i ministar kulture i turizma Azerbajdžana Abulfaz Garayev Mursal susreli su se u srijedu na Pelješcu. Azerbajdžanski ministar u Hrvatsku je stigao na poziv ministra turizma Lorencina i ministrice kulture Andree Zlatar Violić.

Lorencin i Garayev razmijenili su informacije o turističkom prometu između dvije zemlje te razgovarali o mogućnostima turističke suradnje i potencijalima za razvoj kulturnog turizma. Lorencin je predstavio mogućnosti investicija u hrvatski turizam, a Garayeva je posebno zanimalo područje otočja Brijuni.

Jučer su u Dubrovniku, ministrica kulture RH Andrea Zlatar Violić i azerbajdžanski ministar kulture i turizma Abulfaz Garayev Mursal potpisali ugovor o kulturnoj suradnji dviju zemalja. Ugovor predviđa potporu svim oblicima suradnje od obostranog interesa utemeljenih na razmjeni kulturnih vrijednosti te poticanje izravne suradnje ustanova, udruga i strukovnih organizacija, kao i razmjene stručnjaka u području kulture i umjetnosti. Program kulturne suradnje između Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministarstva kulture i turizma Republike Azerbajdžana za godine 2014., 2015. i 2016. potpisan je u skladu sa sporazumom između hrvatske i azerbajdžanske vlade o kulturnoj suradnji koji je potpisan u lipnju 2005. godine.

Garayev u Hrvatskoj ostaje do kraja tjedna, a osim susreta s ministrom Lorencinom i ministricom Zlatar Violić, posjetit će Dubrovačke ljetne igre te se susresti s gradonačelnikom  Androm Vlahušićem. Ovo nije prvi boravak Garayeva u Hrvatskoj, a do sada se Lorencin s njime susreo dva puta u Bakuu.



Pisane vijesti