Daruvar-Papuk: Veliki porast turističkog prometa u prvih šest mjeseci

Turističko područje Daruvar - Papuk, tijekom prvih šest mjeseci 2014. godine, ostvarilo je komercijalni turistički promet od 4389 dolazaka i 10.427 noćenja turista, što predstavlja poraste u odnosu na isto razdoblje 2013. godine od 22,4 posto u dolascima i 23,1 posto u noćenjima turista, dok u odnosu na isto razdoblje 2012. godine ovi porasti iznose čak 51,1 posto u dolascima i 40,6 posto u noćenjima, izvijestili su iz tamošnje turističke zajednice.

Ovakvo povećanje turističkog prometa u daruvarskom kraju rezultat je sve veće atraktivnosti Daruvara kao poželjne destinacije za zdravstvene programe, sportske pripreme, aktivnosti u prirodi, događanja i kratke odmore.

Daruvarske toplice ostvarile su za čak 32,1 posto više noćenja, dok su svi ostali smještajni objekti ostvarili 8,2 posto više noćenja. Međutim, pored prometa komercijalnih gostiju Daruvarske toplice ostvaruju znatno veći promet od strane zdravstvenih gostiju koji dolaze u Daruvar preko programa Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a za koje se ne plaća boravišna pristojba.

Domaće tržište je u prvoj polovici ove godine imalo poraste od 24,1 posto u noćenjima turista, dok je strano tržište ostvarilo 18,1 posto više noćenja, pri čemu su najveći nominalni porasti broja noćenja do sada ostvareni iz Hrvatske, Italije, Njemačke, Francuske i Srbije.



Pisane vijesti