„TOURISMlink“: Povezivanje turističkih djelatnika s digitalnim tržištem

TOURISMlink je inicijativa koju je pokrenula i financira Opća uprava za poduzetništvo i industriju Europske komisije, koja nudi rješenja za poticanje pametnog korištenja digitalnih tehnologija i povećanje konkurentnosti.

TOURISMlink je akcija pokrenuta s ciljem moderniziranja turističkog lanca vrijednosti koja turizmu i srednjim poduzetnicima u turizmu nudi bolju poziciju na globalnom turističkom tržištu. Cilj akcije je olakšati digitalnu vezu između manjih lokalnih pružatelja usluga s putničkim agencijama, tour-operatorima i distributerima, što će turističkim poduzećima omogućiti povećanje konkurentnosti, te brže i bolje odgovore na nove potrebe tržišta i posebno kreirane personalizirane turističke proizvode.

TOURISMlink je razvio zajednički europski okvir utemeljen na standardima kojima se utvrđuju načela interoperabilnosti među svim dionicima u turističkom sektoru i omogućuje vezu s glavnim kanalima distribucije i operatorima, dopuštajući B2B integraciju i razmjenu informacija.

Platformi se mogu pridružiti sve europske turističke tvrtke i započeti njezino korištenje kontaktiranjem e-pošte: info@tourismlink.eu

 



Pisane vijesti