Ministar Lorencin s predstavnicima Vuelinga razgovarao o novim zračnim linijama

Ministar turizma Darko Lorencin sastao se danas u Barceloni s predstavnicima španjolskog niskotarifnog zrakoplovnog prijevoznika Vueling, koji je od ove godine uveo nove izravne letove prema Hrvatskoj, iz Rima i Firence.

“Prepoznavši turistički potencijal Hrvatske za kojom vlada veliki interes među španjolskim i talijanskim turistima, odlučili smo od lipnja do rujna uvesti linije prema hrvatskim destinacijama. Danas je prvi let za Dubrovnik i izuzetno smo zadovoljni postojećim interesom, ali i stanjem bookinga”, istaknula je na sastanku Silvia Estivill, direktorica korporativnih komunikacija Vuelinga te dodala da postoji mogućnost produljenja sezone letenja.

Ministar Lorencin je posebno naglasio važnost produljenja sezone te razvoja turizma na kontinentu te izrazio zadovoljstvo i što su neki zrakoplovni prijevoznici počeli letjeti oprema Osijeku.

„Uspostava novih zračnih linija prema Hrvatskoj, posebice direktnih, ima presudnu važnost u razvoju pred i posezone, a dolazak Vuelinga u našu zemlju predstavlja dodatan poticaj za dolazak turista i izvan glavne sezone. Bio bih izuzetno zadovoljan kada bi se broj letove iduće godine dodatno povećao, odnosno da se europske destinacije povežu s Pulom i Krkom te eventualno Bračom i Osijekom“, dodao je ministar.

Predstavnici Vuelinga poručili su kako razmišljaju o dodatnom jačanju suradnje u produljenju sezone i povećanju broja letova prema hrvatskim destinacijama te istaknuli kako imaju jako dobre odnose s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Italiji i Španjolskoj koja su im uvijek na raspolaganju za tehničku pomoć.

Vuleing je član međunarodne IAG grupe, a u Hrvatsku leti od 2009. godine. Tako sezonskim letovima, od lipnja do listopada, ovaj španjolski avio prijevoznik već od prije povezuje Barcelonu sa Splitom i Dubrovnikom, a ove je godine uveo četiri nove linije iz Rima i Firence. Izravnim linijama šest puta tjedno, Rim je od 7. lipnja do 16. rujna povezan s Dubrovnikom, a od 30. svibnja do 16. rujna sa Splitom. Sa Zagrebom, Rim je povezan dva puta tjedno, od 26. lipnja do 14. rujna, a sa Zadrom jednom tjedno, od 21. lipnja do 13. rujna. Split i Firenca povezani su od 2. lipnja do 14. rujna, dva puta tjedno. Vueling trenutno povezuje deset gradova u četiri države sa 131 zračnom lukom u 36 država.



Pisane vijesti