Dani trešanja na otoku Cresu, od 7. do 22. lipnja

Dani trešanja na otoku Cresu traju od 7. do 22. lipnja 2014.

Cres je poznat po očuvanoj prirodi, bjeloglavim supovima, janjetini, maslinovom ulju. Otok je to s više od 1300 biljnih vrsta, a sve do prije nekoliko godina manje je poznato da na otoku uspijevaju vrlo kvalitetne trešnje.

Upravo stoga, petu godinu zaredom TZ grada Cresa organizira Dane trešanja, u što uključuje lokalne proizvođače, restorane, pekarnice, voćarne.

Svi oni postave "trešnja punkt" plakate na kojima istaknu svoju ponudu, od koktela i sladoleda s trešnjama i drugih slatkih jela, do slanih gastro delicija.

Na glavnom gradskom trgu u Cresu, 14 .lipnja, sudionici će na štandovima ponuditi proizvode od trešanja, izlagati i nuditi ostale svoje proizvode, sve u znaku trešanja.



Najave