Sedmi Festival mediteranskog filma, od 6. do 14. lipnja

Sedmi Festival mediteranskog filma Split održat će se od 6. do 14. lipnja 2014. godine, a tijekom devet dana ukupno će na tri lokacije biti prikazan 81 film iz 30 zemalja.

U dugometražnom programu FMFS-a nalazi se čak devet regionalnih i još pet hrvatskih filmskih premijera, a festival će otvoriti izraelski film "Magic Men", uz prisustvo glavnog glumca Makrama Khourya.

Glavna dva programa prikazivat će se kao i do sada u ljetnom kinu "Bačvice" i kinoteci "Zlatna vrata", a međunarodni kratki program u novom kinu koje će se nalaziti  u caffeu "Galerija" u Galeriji umjetnina Split, gdje će biti organizirani i razgovori s gostima, predavanja, tribine.

Članovi žirija za dugometražni program su Cristian Hordila, menadžer Transilvania Film Festivala iz Cluja, Renato Baretić, novinar, književnik i urednik festivala "Pričigin", te Nebojša Slijepčević, redatelj hit dokumentarca "Gangster te voli".

Najbolji domaći kratkometražni film odabrati će redateljica Bruna Bajić, prva magistrica filma, zatim Sonja Tarokić čiji film "Tlo pod nogama" je prikazan na prestižnom Rotterdam Film Festival, a van konkurencije će ga moći vidjeti i splitska publika, te Olja Savičević Ivančević, spisateljica prema čijoj je kratkoj pripovijetci i nastao prošlogodišnji pobjednik "Ješki", film Igora Mirkovića "Balavica".



Najave