Ekipa BBC-a idući tjedan snima u Istri

U Istru idućeg tjedna dolazi ekipa irske podružnice BBC-a snimati epizode serije "6 Gateways", koja se prikazuje na kanalu BBC One Northern Ireland i RTE One, čime će se dodatno promovirati Hrvatska i Istra na irskom i britanskom tržištu, doznaje se iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Ta ekipa u Istru dolazi i u povodu ove godine prvi put uspostavljene sezonske linije niskotarifnog zračnog prijevoznika Aer Lingus iz Dublina za Pulu, od travnja do jeseni.

U Istri će boraviti od 3. do 10. lipnja te obići i snimati Pulu (Arenu, Aquarium, novu pulsku znamenitost Svjetleće divove i dr.), Brijune, Grožnjan, Livade, Rovinj i Kamenjak.

Upoznat će se i s gastro-enološkom istarskom ponudom, s naglaskom na pršut, tartufe, maslinovo ulje i vina, o čemu će također govoriti u epizodi koju će snimati.

Za njih su predviđeni i izleti brodom, safari, izrada batane (tradicionalnog istarskog čamca), sportovi na vodi te brojne druge aktivnosti koje će ekipa "Gateways" također prenijeti svom gledateljstvu.

Serija "6 Gateways" inače prikazuje najbolje što jedna destinacija može ponuditi, mjesta do kojih je lako stići i nisu predaleka, a svaku njenu epizodu na kanalu BBC One Northern Ireland prati više od sto tisuća gledatelja, a na kanalu RTE One njih oko 350 tisuća.

Epizoda koja će se snimati u Istri na tim će kanalima biti emitirana po dva puta, vjerojatno potkraj ljeta i na jesen, što će, kako očekuju u HTZ-u, povećati broj gledatelja i pridonijeti promociji Istre u sjevernoj Irskoj.

Boravak ekipe BBC-a u Istri organizira predstavništvo HTZ-a u Londonu u suorganizaciji s Glavnim uredom HTZ-a i sustavom turističkih zajednica.

(Hina)



Pisane vijesti