U okviru programa COSME natječaj „Erasmus za mlade poduzetnike“

Cilj  poziva je proširenje i jačanje postojeće mreže posredničkih organizacija, koje djeluju kao lokalne kontaktne točke za novoosnovane poduzetnike, te kao iskusni poduzetnici u zemljama sudionicama programa. Putem ovog natječaja, a u cilju provedbe programa Erasmus za mlade poduzetnike na lokalnoj razini, odabrane će biti posredničke organizacije (IOs – Intermediary Organisations), koje će pomagati novim poduzetnicima.

Naime, odabrane organizacije će omogućiti novim poduzetnicima obogatiti iskustva, produbiti znanje i proširiti mrežu suradnje sa poduzećima kojima upravljaju iskusni poduzetnici u drugim zemljama sudionicama.

Opći cilj ovog programa je unaprijediti poduzetništvo, razviti međunarodno tržište i konkurentnost europskih malih i srednjih poduzeća te potaknuti potencijalne start-upove i novoosnovana mikro i mala poduzeća u zemljama sudionicama.

Ovim pozivom će se dati svojevrsna podrška aktivnostima odabranih organizacija u smislu povećanja i olakšavanja mobilnosti novih poduzetnika, a ne direktno poduzetnicima  koji žele sudjelovati u programu.

U Briselu će se za sve zainteresirane 19. lipnja 2014. održati info dan o ovom pozivu.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 17. srpnja 2014.

Više informacija na: http://ec.europa.eu/easme/eye_en.htm

 



Pisane vijesti