Predstavljen turistički klaster „Slavonska košarica“

Turistička zajednica grada Slavonskog Broda, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba i Udrugom poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, predstavila je danas u Zagrebu turistički klaster „Slavonska košarica“.

Riječ je o klasteru od ukupno 107 proizvođača hrane, pića i rukotvorina te pružatelja turističkih usluga s područja regije Slavonije, koji su prije tri godine osnovali grad Slavonski Brod, Turistička zajednica i Razvojna agencija grada, s osnovnim ciljem umrežavanja i poboljšanja turističkih djelatnosti u istočnoj Hrvatskoj.

Strateški je partner klastera Ekonomski fakultet u Osijeku (EFOS),  a njegov rad podupiru resorna ministarstva i Hrvatska turistička zajednica.

Prvi put su u Zagrebu, članovi klastera “Slavonska košarica”, svoje proizvode predstavili na Markovom sajmu, od 22. do 25. svibnja, a današnja je prigoda iskorištena za upoznavanje predstavnika medija i turističke industrije s ponudom proizvoda klastera.

Od zanimljivosti ovoga predstavljanja, valja spomenuti obitelj Štefančić, proizvođače desertnog vina od maline, odnedavna i vina od bazge, koju u svojim reklamnim materijalima zainteresiranima daruju djetelinu s četiri lista, kao i namaze od kestena i žira, proizvođača braniteljske zadruge Ekokos, te već renomirane tvrtke Vilijamovka Vitas s rakijama od kruške, šljive, jabuke i dunje.

 



Pisane vijesti