Otvoren 16. nautički sajam Croatia Boat Show

Šesnaesti međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show otvoren je jučer u Splitu, a po prvi put se održava na preuređenoj Zapadnoj obali, otvorenoj prošle godine. Izloženo je više od 50 plovila, ali će za vrijeme petodnevnog trajanja sajma biti dopremljeno još njih, rečeno je na otvaranju.

Savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, otvarajući sajam istaknuo je kako u teškim vremenima nije nije lako organizirati nautički sajam kakav je potreban Splitu, gradu koji se u proteklih nekoliko godina prometnuo u "ozbiljno turističko odredište".

Nautički turizam u ukupnom turističkom proizvodu Hrvatske sudjeluje s desetak posto i daje veliki doprinos razvoju turizma, a Hrvatska s oko 6 tisuća km obale i više od 1000 otoka, ima velike potencijale za unaprijeđenje nautičkog turizma, kazao je Bašić. Po njegovim riječima, u ovoj turističkoj godini glavni pravci djelovanja bit će na izmjeni zakonske regulative, čime će se nastojati olakšati svima onima koji žele ulagati i biti poduzetnici u turizmu.

Direktor Croatia Boat Showa Vicenco Blagaić istaknuo je zasluge gradonačelnika Ive Baldasara za održavanje ovogodišnjeg nautičkog sajma na Zapadnoj obali, ali i zasluge bivšega splitskog gradonačelnika Željka Keruma za čijeg mandata je preuređena Zapadna obala, na kojoj počinje nova era Croatia Boat Showa, rekao je Blagaić.

Gradonačelnik Ivo Baldasar je istaknuo kako je nautičkim sajmom Croatia Boat Show Zapadna obala dobila novu dimenziju. Dožupan splitsko-dalmatinski Luka Brčić naveo je kako je novim prostornim planom na području Splitsko-dalmatinske županije predviđeno 70 lokacija za luke nautičkog turizma, od kojih će sedam biti većeg kapaciteta za više od 200 vezova i jedno pristanište za velike brodove.

(Hina)



Pisane vijesti