Broj novozaposlenih u turističkom sektoru veći za 22 posto u odnosu na lani

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, tijekom prva četiri mjeseca 2014. godine ukupno je, u turističkim zanimanjima, novozaposleno 14.452 osobe, ili 22 posto više nego tijekom istog razdoblja 2013. godine, a kao i ranije i ove su godine najtraženija zanimanja konobar i kuhar. Udjel broja novozaposlenih u turističkim djelatnostima u ukupnom broju novozaposlenih iznosi 22,4 posto. „Ove brojke još su jedan dokaz kako je i u ovim izazovnim vremenima turizam ne samo pokretač gospodarstva, već i generator ukupnog zapošljavanja. Dobrom pripremom sezone, u što su uključeni i predstavnici javnog i privatnog sektora, očekujem da ćemo i ove godine ostvariti dobre brojke turističkog prometa, prihoda, ali i zaposlenosti. Zadovoljan gost uvijek se vraća, stoga na zaposlenima u turizmu leži ključ uspjeha narednih sezona“, ističe ministar turizma Darko Lorencin.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, tijekom prva četiri mjeseca 2014. godine ukupno je, u turističkim zanimanjima, novozaposleno 14.452 osobe, ili 22 posto više nego tijekom istog razdoblja 2013. godine, a kao i ranije i ove su godine najtraženija zanimanja konobar i kuhar. Udjel broja novozaposlenih u turističkim djelatnostima u ukupnom broju novozaposlenih iznosi 22,4 posto.

„Ove brojke još su jedan dokaz kako je i u ovim izazovnim vremenima turizam ne samo pokretač gospodarstva, već i generator ukupnog zapošljavanja. Dobrom pripremom sezone, u što su uključeni i predstavnici javnog i privatnog sektora, očekujem da ćemo i ove godine ostvariti dobre brojke turističkog prometa, prihoda, ali i zaposlenosti. Zadovoljan gost uvijek se vraća, stoga na zaposlenima u turizmu leži ključ uspjeha narednih sezona“, ističe ministar turizma Darko Lorencin.

Broj zaposlenih na određeno i određeno/sezonski iznosio je 14.041, što je 23,2 posto više u odnosu na isto razdoblje 2013. godine. Udjel broja zaposlenih na određeno i određeno/sezonski među ukupno novozaposlenim radnicima iznosi 21,8 posto.



Pisane vijesti