Uniline razvija segment sportskog turizma

Turistička kompanija Uniline ušla je u novu fazu projekta razvoja sportskog turizma u Hrvatskoj s nekoliko sportskih saveza s ciljem unapređenja i promocije Hrvatske i kao destinacije za pripremu sportaša, izvijestili su danas iz Unilinea.

U sklopu razvoja tog projekta bivši rukometni reprezentativac Goran Šprem, koji taj projekt vodi u Unilineu, nedavno je u Lisabonu i finskom gradu Tampereu sudjelovao na prezentacijama za predstavnike 50-ak sportskih saveza iz raznih zemalja Europe o mogućnostima i prednostima Hrvatske kao idealne destinacije za pripremu sportaša tijekom cijele godine.

Ove godine uslijedit će još nekoliko sličnih prezentacija u nekoliko europskih gradova, od kojih su prvi na redu Pariz i Rotterdam, gdje će se iznova istaknuti da Hrvatska raspolaže infrastrukturom i klimatskim uvjetima koji omogućavaju adekvatne uvjete za sportaše.

Time se, kako ističu iz Unilinea, u Hrvatskoj želi unaprijediti segment turističke ponude za sportaše, ali i razviti svijest na europskoj i svjetskoj razini o Hrvatskoj za takvu ponudu koja zasigurno može pridonijeti produljenju turističke sezone i većim prihodima.

Iz Unilinea napominju i da se prema aktualnom planu i pokazanom interesu sportski savezi i klubovi najviše zanimaju za destinacije u priobalju, prije svega za Poreč, Umag, Pulu, Zadar, Split i Opatiju koje imaju infrastrukturu za sportske pripreme.
Zanimljivim drže i što se dosta njih zanima i za Korčulu kao destinaciju idealnu za pripremu stolnotenisača i vaterpolista.

U europskim okvirima u sportskom turizmu Hrvatskoj je najveća konkurencija Turska, Grčka i Španjolska, u odnosu na koje Hrvatska, po riječima Šprema, ima i prednosti, ne samo klimatski i infrastrukturno nego i to što je do nje puno lakše i brže doći obzirom na prometnu infrastrukturu i geografski položaj, smatraju u Unilineu.

(Hina)



Pisane vijesti