Španjolski Vueling predstavio nove letove iz Italije za Hrvatsku

Španjolska low cost zračna kompanija Vueling predstavila je nove izravne letove kojima će otvoriti sezonu 2014. te će tako letjeti iz Rima za Dubrovnik, Split, Zadar i Zagreb. Prepoznavši potencijal hrvatske turističke ponude, Vueling je odlučio uvesti četiri nove linije, pa će u nadolazećoj sezoni Rim biti povezan s Dubrovnikom izravnim linijama i to šest puta tjedno u razdoblju od 7. lipnja do 16. rujna, Split također šest puta tjedno od 30. svibnja do 16. rujna, Zadar jednom tjedno od 26. lipnja do 14. rujna, a Zagreb dva puta tjedno od 26. lipnja do 14. rujna 2014.

Hrvatska će cjenovno primamljivim letovima s minimalnom početnom cijenom karte u jednom smjeru od 24,20 € (bez pristojbi) biti lakše dostupna gostima iz srednje i južne Italije.

Početkom lipnja predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Milanu u suradnji s Glavnim uredom planira pojačati promotivne aktivnosti u Rimu i široj regiji, a jačanje avionske povezanosti zasigurno će rezultirati povećanjem broja dolazaka gostiju s talijanskoga tržišta.

U prva četiri mjeseca 2014. godine ostvareno je gotovo 90 tisuća dolazaka talijanskih turista te više od 196 tisuća noćenja, čime su u strukturi dolazaka prema zemlji pripadnosti zauzeli treće mjesto. Riječ je o porastu od 8,34 odnosno 9,75 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U travnju su turisti iz Italije ostvarili više od 53 tisuće dolazaka i 123 tisuće noćenja, što predstavlja porast od čak 14,21 posto u dolascima i 21,87 posto u noćenjima.
 



Pisane vijesti