Lorencin na regionalnoj prezentaciji za pružatelje ugostiteljskih usluga u obiteljskom smještaju

Ministar turizma Darko Lorencin jučer je sudjelovao na otvorenju hotela Valamar Zagreb u Poreču, najveće Valamarove investicije u Istri u ovoj godini u iznosu od 53 milijuna kuna. U nastavku boravka u Istri, ministar Lorencin sudjelovao je na regionalnoj prezentaciji za pružatelje ugostiteljskih usluga u obiteljskom smještaju, drugoj u nizu od četiri prezentacije, u organizaciji HGK i Županijske komore Pula i suradnji s Ministarstvom turizma i Institutom za turizam. Prezentacije su namijenjene obiteljskim iznajmljivačima, kojima je predstavljen Nacionalni program unapređenja obiteljskog smještaja, izmjene i dopune Pravilnika za hotele s naglaskom na uvođenje kategorije difuznog, integralnog i hotela baštine, kao i planirane aktivnosti Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK. Ministar turizma sudjelovao je i na otvorenju otvaranje 21. međunarodne izložbe Vinistra 2014., gdje je istaknuo kako je eno i gastro turizam iznimno vrijedna karika, ne samo u promociji Hrvatske, već i može biti snažan motiv dolaska u razdoblju pred i posezone.

Ministar turizma Darko Lorencin jučer je sudjelovao na otvorenju hotela Valamar Zagreb u Poreču, najveće Valamarove investicije u Istri u ovoj godini u iznosu od 53 milijuna kuna.

U nastavku boravka u Istri, ministar Lorencin sudjelovao je na regionalnoj prezentaciji za pružatelje ugostiteljskih usluga u obiteljskom smještaju, drugoj u nizu od četiri prezentacije, u organizaciji HGK i Županijske komore Pula i suradnji s Ministarstvom turizma i Institutom za turizam.

Prezentacije su namijenjene obiteljskim iznajmljivačima, kojima je predstavljen Nacionalni program unapređenja obiteljskog smještaja, izmjene i dopune Pravilnika za hotele s naglaskom na uvođenje kategorije difuznog, integralnog i hotela baštine, kao i planirane aktivnosti Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK.

„Poseban oblik udruživanja predstavljaju integralni hotel, difuzni hotel te hotel baština. Riječ je o ponudi većeg broja smještajnih jedinica obiteljskog smještaja iste kvalitativne razine u vlasništvu različitih privatnih osoba u istoj destinaciji, a koje se tržišno komercijaliziraju na jedinstven način. To podrazumijeva postojanje jedinstvene usluge prodaje i prihvata gostiju, ali i uspostavu tržišne prepoznatljivosti. Prema Strategiji razvoja turizma do 2020. godine, ulaganja u smještaj u kućanstvima predviđaju se u visini od 700 milijuna eura, a odnose se ponajviše na ulaganja u rekonstrukciju i podizanje kvalitete smještaja te unapređenje dodatnih sadržaja. Obiteljski smještaj u kućanstvima trebao bi povećati bruto iskorištenost za 1 postotni bod, s 14 u 2011. godini na 15 posto u 2015. godini te vjerujemo da će tome doprinijeti i uspostavljanje novog destination management sustava, čime ćemo bolje upravljati destinacijom, kreirati nove proizvode koji će biti motiv dolaska“, istaknuo je Lorencin.

Ministar turizma sudjelovao je i na otvorenju otvaranje 21. međunarodne izložbe Vinistra 2014., gdje je istaknuo kako je eno i gastro turizam iznimno vrijedna karika, ne samo u promociji Hrvatske, već i može biti snažan motiv dolaska u razdoblju pred i posezone.

Najveća hrvatska izložba vina, maslinovih ulja, rakija i drugih tipičnih istarskih proizvoda "Vinistra" ove godine, do 11. svibnja u porečkoj sportskoj dvorani Žatika, okuplja 120 izlagača, kao i šesto izdanje natjecanja Svijet malvazija na kojem sudjeluje 175 uzoraka iz šest europskih zemalja.



Pisane vijesti