ECTAA: O utjecaju ukrajinske krize na turističku sezonu, viznom režimu i zračnom prijevozu

Kvartalni sastanak Upravnog odbora Europskog udruženja nacionalnih udruga turističkih agencija i organizatora putovanja (Strategic Committee of ECTAA) održan je 7. svibnja u Zagrebu. Raspravljalo se o aktualnim temama ključnim za turizam, problemima viznog režima i zračnom prijevozu. Jedna od tema bila je i trenutna ukrajinska kriza te potencijalni utjecaj koji bi ona mogla imati na realizaciju turističke sezone.

"Veliko mi je zadovoljstvo biti domaćinom ovog okupljanja na kojem je donesen niz konstruktivnih i optimističnih zaključaka. Tu ponajprije mislim na potencijalno smirivanje situacije u Ukrajini kojem se svi nadamo, a takav bi rasplet imao znatan utjecaj i na domaću turističku sezonu. Uz to, donesen je i niz mjera kojima će se poboljšati poslovna ostvarenja na razini europskog turizma", kazao je nakon sastanka predsjednik ECTAA-e Boris Žgomba.

Uz Borisa Žgombu, sastanku u Zagrebu prisustvovao je Michel de Blust, generalni tajnik ECTAA-e te članovi Upravnog odbora. ECTAA je europsko udruženje sa sjedištem u Bruxellesu i u članstvu objedinjuje predstavnike 33 države i obuhvaća 77 tisuća putničkih agencija diljem Europe. ECTAA-om od 2012. godine predsjeda Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA), a Boris Žgomba je i predsjednik UHPA-e.



Pisane vijesti