Predstavljena turistička ponuda Opatijske rivijere u Sloveniji

Turističke zajednice Opatijske rivijere: Opatija, Mošćenička Draga, Matulji, Kastav, Ičići i Lovran, predstavile su, jučer u Ljubljani, svoju turističku ponudu slovenskim medijima i partnerima, čemu se odazvalo 30 predstavnika medija (RT SLO 1, TV Vaš Kanal iz Novog Mesta, Delo, Dober tek, Dnevnik, Finance, VAL 202, Objektivno, Moje zdravje, Potovanja in stil, Seniorji.si i Ljubljana Exclusive,) i partnera (Kompas, Relax, Transalp i Palma).

Prezentaciju je održala Suzi Petričić, koordinatorica turističkih zajednica Rivijere te predstavila novosti u ponudi (nove smještajne kapacitete i sadržaje), atrakcije i mogućnosti aktivnog odmora te manifestacije i događanja kojima će Opatija obilježiti 170 godina turizma. Predstavljena je i nova manifestacija „Gourmet priča Opatijske rivijere“, koja se održava od 15. svibnja do 12. lipnja, u što je uključeno četrdesetak restorana i konoba Opatijske rivijere s ponudom menua na bazi plave ribe, kvarnerskog škampa i autohtonih namirnica. Uz najavu Kastav Blues Festivala nastupio je jedan od najboljih hrvatskih gitarista Damir Halilić Hal, koji ove godine bilježi tri nominacije za Porin 2014.

Po završetku prezentacije novinari i partneri degustirali su autohtone specijalitete koje su pripremili i poslužili učenici Ugostiteljske škole u Opatiji, morske plodove ribarnice „Ribica“ iz Ljubljane te tradicionalne slastice, fritule i kroštule. Eno ponuda predstavljena je kroz pjenušac Misal Milenij Exclusive 2011, proizveden u limitiranoj seriji od svega 1000 boca i dostupan isključivo u hotelima grupacije 'Milenij Hoteli' te vino malvazija, OPG Dejan Rubeša, 2013., koje je u 2014. godini dobilo zlatnu medalju na 9. Ocjenjivačkom susretu vinara Kastavštine i srebrnu medalju na međunarodnom natjecanju „Svijet malvazija“ u sklopu Vinistre 2014.



Pisane vijesti