8. Fešta lošinjske kuhinje

Grad i Turistička zajednica Malog Lošinja, u suradnji s lošinjskim ugostiteljima, organiziraju osmu po redu Feštu lošinjske kuhinje (petak, 2. 5. 2014., na glavnom trgu u Malom Lošinju, s početkom u 18,00 sati), sve do 31. svibnja 2014. godine.

Fešta lošinjske kuhinje održava se s ciljem promocije gastronomske ponude otoka Lošinja, izvorne i lokalne otočne kuhinje, bazirane na flori i fauni otoka. Ove godine, tema je u znaku pomorstva otoka Lošinja, a ugostitelji nude kapetanske menije (tri slijeda i čaša vina) po popularnim cijenama. Jela se mogu kušati u restoranima koji sudjeluju u Fešti, a prilikom otvorenja, delicije će se moći probati bez naknade.  

Sudionici: Restoran Artatore, Gostionica Baracuda, Pub Deveron, Restoran Eki, Buffet Lošinjsko jidro, Restoran Manora, Restoran Marina, Restoran Noštromo, Buffet Porto, Restoran Punta, Konoba Silvana, Restoran Televrin, Restoran Veli žal i Restoran za kantuni, a na trgu još izlažu - Srednja škola Ambroza Haračića i vinari: Vinarija Pilato, Vinoteka Acrobat D&M,Vinarija GospojaToljanić, Vinarija Matijašić, Vinarija Katunar i Vinarija Palčić.

Turistička zajednica pripremila je brošuru s ponudom jelovnika, a može se preuzeti u Turističkom uredu te na recepcijama kampova i agencija Lošinja.



Najave