Na Makarskoj rivijeri 7500 gostiju

Hoteli na Makarskoj rivijeri za prvosvibanjski praznik, koji je većim dijelom spojen s produženim vikendom, vrlo su dobro popunjeni, a u 29 otvorenih hotela odmarat će se oko 7500 gostiju, uglavnom stranih, od kojih je većina već doputovala.

Po informacijama iz prodajnih službi i s recepcija hotelskih kuća, najviše turista ugostit će Makarska, gdje će se u deset hotela odmarati oko 2200 gostiju, u tučepskim hotelskim kućama boravit će 1100 turista, toliko će ih se odmarati u tri hotela u Brelima, a ostali će boraviti u hotelima Baške Vode, Podgore, Živogošća i Gradca.

Svi ti hoteli ugostit će oko deset posto gostiju više nego lani, a ostaju otvoreni s oko tri tisuće turista. Hotelijeri najavljuju i dalje dobru popunjenost nekih hotelskih kuća, što upućuje na to da bi svibanjski učinak mogao biti bolji od lanjskoga.

Hotelijeri Brela ističu da će predsezona biti bolja nego lani. To očekuju i Tučepi, Pogora, Baška Voda, Igrane, Živogošće i Gradac, a Makarani tvrde da će u predsezoni premašiti lanjski učinak.

Nakon višemjesečne stanke te uređenja društvenih prostorija s višenamjenskom dvoranom i izgradnje novoga wellness centra, makarski hotel 'Dalmacija' primio je danas prve ovogodišnje goste. U uređenje tog hotela uloženo je više od 5,5 milijuna kuna, što je nakon tučepskog hotela 'Neptun' druga po veličina investicija u hotele na Makarskoj rivijeri, rekao je direktor Hotela Makarska Bepica Srzić.

Ocijenio je kako je 'booking' vrlo dobar, ne samo za 'Dalmaciju', nego i za hotele 'Meteor' i 'Rivijeru'. U Hotelima Makarska, rekao je Srzić, očekuju ostvariti oko 220.000 turističkih noćenja i prihod od 70 milijuna kuna.

(Hina)



Pisane vijesti