Crikvenički Jadran zapošljava 300 sezonskih radnika

Crikvenička hotelsko-turistička tvrtka Jadran priprema se za nadolazeću turističku sezonu u kojoj će zaposliti više od 300 sezonskih radnika, najavili su danas iz Jadrana.

Iz Uprave Jadrana navode da je tvrtka, nakon uspješnog izlaska iz stečajnog postupka prije manje od dva mjeseca, snažna i financijski stabilna te ima potencijala za razvoj i dodatno zapošljavanje.

U Jadranu očekuju dobru turističku sezonu s planiranim porastom broja noćenja od dva posto.

Stoga će u svojim objektima trebati dodatne radnike ugostiteljske struke, navode iz Jadrana i dodaju da sezonski zaposlenici mogu računati na angažman tijekom čitave turističke sezone, od početka travnja do kraja rujna.

Jadran u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima osam hotela, dva autokampa i dva turistička naselja, a stečajni postupak s preustrojem završen je u siječnju ove godine.

Stečaj je završen dogovorom vjerovnika koji su, kako ističu iz Uprave, prepoznali vrijednost tvrtke i njenih zaposlenika te su većinu svojih potraživanja odlučili pretvoriti u vlasničke udjele.

Time je tvrtka dobila poticaj, pa se već provodi investicijski ciklus vrijedan osam milijuna kuna zahvaljujući kojem hotel Slaven već ovu turističku sezonu dočekuje s povećanom razinom od 3 zvjezdice, dok će se idućih godina, kako je definirano u planiranoj strategiji razvoja, investirati u poboljšanje kvalitete svih turističkih objekata Jadrana. (Hina)



Pisane vijesti