Predstavljena turistička ponuda Kvarnera u Rimu

Jučer je, pred 50-ak novinara i partnera u rimskom hotelu „Bernini Bristol“, Turistička zajednica Kvarnera predstavila ukupnu ponudu destinacije, uz nazočnost veleposlanika Republike Hrvatske u Italiji dr. sc. Damira Grubiše, veleposlanika pri Svetoj Stolici Filipa Vučka, pomoćnika ministra turizma RH Želimira Kramarića te pomoćnice direktora Glavnog ureda HTZ-a Renate Deželjin.

Poslije uvodne prezentacije direktora predstavništva HTZ-a u Italiji Daria Matoševića, destinaciju Kvarner predstavila je direktorica TZ Kvarnera, dr. sc. Irena Peršić Živadinov te informirala o mogućnostima koje nudi ova regija, od prometne dostupnosti, gastronomske ponude i vrhunskih restorana, zdravstvenih usluga posebno cijenjenih na talijanskom tržištu, do smještajnih kapaciteta, široke ponude aktivnog odmora i klasičnog ljetnog odmora na moru.

Prometnu će povezanost s regijom Kvarner od 20 lipnja ove godine olakšati nova avio linija Rim – Rijeka – Rim, koju uvodi prijevoznik Blue Panorama, a predstavio ju je Remo della Porta, zamjenik komercijalnog direktora. Od tog datuma avioni će letjeti dva dana u tjednu, a od 11. srpnja do 7. rujna tri puta, ponedjeljkom, petkom i nedjeljom. Uvođenju nove linije pomogao je i javni poziv HTZ-a za promotivne kampanje, kroz koji HTZ zajedno s regijom Kvarner udružuje sredstva kako bi se na što kvalitetniji način odradila marketinška kampanja te potencijalnim gostima s juga Italije približio Kvarner.  

Novinari su pohvalili hrvatski i kvarnerski turizam, koji je ocijenjen kao vrlo privlačan za talijanske goste, a pohvaljena je i gastronomska ponuda te smještajni kapaciteti i dobar odnos usluge i cijene.



Pisane vijesti