Ministar Lorencin na turističkom sajmu MITT u Moskvi

Moscow International Travel & Tourism Exhibition (MITT), vodeći turistički sajam u Rusiji koji se održava već 21 godinu zaredom, službeno je otvoren današnjom svečanom ceremonijom na kojoj je bio prisutan i ministar turizma Darko Lorencin. U sklopu službenog posjeta sajmu, ministar se danas susreo s generalnim direktorom TUI Rusija, Alexeyem  Drobotovim kao i s ostalim predstavnicima te vodeće svjetske turoperatorske kompanije, a s kojima je razgovarao o važnosti ruskog tržišta za hrvatski turizam. Drobotov je u razgovoru istaknuo kako je Hrvatska, uz Tursku, tržište na kojem poduzimaju najviše aktivnosti i od kojeg imaju velika očekivanja. Također, naglasio je kako je njihova velika info tura prebačena s Turske na Hrvatsku, te kako dovode 200 agenata i 40 vrhunskih novinara i blogera u Hrvatsku. To će biti najveća takva tura u Hrvatskoj u posljednjih 15 godina, a u koju je investirano više od 200 tisuća američkih dolara. „Nova turistička sezona je pred nama, a ove godine ključni naglasak stavljamo na pred i posezonu. Stoga, u ovom razdoblju, predstavljamo hrvatsku turističku ponudu na sajmovima koji obuhvaćaju nama važna tržišta, a rusko je svakako jedno od njih. Želja nam je sve potencijalne turiste detaljno upoznati s našom ponudom i destinacijom, ali i iz prve ruke uvidjeti što možemo unaprijediti kako bi osigurali još jednu odličnu godinu s velikim brojem zadovoljnih turista“, poručio je ministar Lorencin i dodao kako je s partnerima najviše razgovarao o potrebi uspostave novih zračnih linija, uvođenju novih hotelskih kapaciteta visoke kategorije te o aktivnostima vezanim uz produljenje pred i posezone.

Moscow International Travel & Tourism Exhibition (MITT), vodeći turistički sajam u Rusiji koji se održava već 21 godinu zaredom, službeno je otvoren današnjom svečanom ceremonijom na kojoj je bio prisutan i ministar turizma Darko Lorencin. U sklopu službenog posjeta sajmu, ministar se danas susreo s generalnim direktorom TUI Rusija, Alexeyem  Drobotovim kao i s ostalim predstavnicima te vodeće svjetske turoperatorske kompanije, a s kojima je razgovarao o važnosti ruskog tržišta za hrvatski turizam. Drobotov je u razgovoru istaknuo kako je Hrvatska, uz Tursku, tržište na kojem poduzimaju najviše aktivnosti i od kojeg imaju velika očekivanja. Također, naglasio je kako je njihova velika info tura prebačena s Turske na Hrvatsku, te kako dovode 200 agenata i 40 vrhunskih novinara i blogera u Hrvatsku. To će biti najveća takva tura u Hrvatskoj u posljednjih 15 godina, a u koju je investirano više od 200 tisuća američkih dolara.

„Nova turistička sezona je pred nama, a ove godine ključni naglasak stavljamo na pred i posezonu. Stoga, u ovom razdoblju, predstavljamo hrvatsku turističku ponudu na sajmovima koji obuhvaćaju nama važna tržišta, a rusko je svakako jedno od njih. Želja nam je sve potencijalne turiste detaljno upoznati s našom ponudom i destinacijom, ali i iz prve ruke uvidjeti što možemo unaprijediti kako bi osigurali još jednu odličnu godinu s velikim brojem zadovoljnih turista“, poručio je ministar Lorencin i dodao kako je s partnerima najviše razgovarao o potrebi uspostave novih zračnih linija, uvođenju novih hotelskih kapaciteta visoke kategorije te o aktivnostima vezanim uz produljenje pred i posezone.

U sklopu sajma, ministar je informirao tamošnje medije o investicijskim projektima u Hrvatskoj kao što su Kupari, a za koje su interes iskazala dva ruska investitora. Također, ministar je naglasio kako je Hrvatska za rusko tržište u turističkom, ali i u investicijskom smislu vrlo privlačna. Prije otvorenja sajma MITT, ministar je obišao veleposlanstvo i konzularni ured RH koji je od početka godine izdao već gotovo 900 viza.

Tijekom sutrašnjeg dana, ministar će se susresti s predstavnicima Federalne agencije za turizam Ruske Federacije – Rosturizm, koja djeluje pri Ministarstvu kulture te sa zamjenikom predsjednika Uprave Sberbanke, Sergejem Gorkovim, a s kojima će razgovarati o najnovijim trenodvima u turizmu, ali i o investicijama u hrvatski turizam.

Sajam MITT održava se od 19. do 22. ožujka, a prošle ga je godine posjetilo više od 37 tisuća posjetitelja, od čega 74 posto turističkih profesionalaca. Uz 1800 kompanija i predstavljanje 198 destinacija, MITT je ključno mjesto susreta turističke industrije i prilika za dogovaranje novih poslova s ruskim partnerima.



Pisane vijesti