Slovenskih turista u Hrvatskoj ove sezone 3 do 5 posto više

Hrvatska i ove godine očekuje odličnu turističku sezonu, a broj gostiju iz Slovenije mogao bi se povećati za tri do pet posto, ocijenio je u srijedu za ljubljanski dnevni list "Dnevnik" Goran Blažić, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Ljubljani.

"Ova je godina odlično počela, a organizatori putovanja bilježe mnogo veće zanimanje za odmor u Hrvatskoj u odnosu na početak prošle godine", rekao je Blažić u razgovoru za "Dnevnik" dodavši da je optimist i kad je riječ o posjetu slovenskih gostiju koji su među vodećima u dolasku na hrvatska turistička odredišta.

"Očekujem još jednu odličnu sezonu. Može se dogoditi da ćemo imati od tri do pet posto više slovenskih gostiju", dodao je.

"Slovenski gosti su zahtjevni, za svoj novac očekuju odgovarajuću kvalitetu, što je u svijetu zapravo normalno. Tako se doprinosi boljoj turističkoj ponudi i uslugama u našem turizmu", rekao je Blažić na pitanje kakav je slovenski gost.

Slovenski gosti tradicionalno su usmjereni na Jadran, osobito na Istru i Kvarner s otocima, ali su i česti posjetitelji hrvatskih nacionalnih parkova, a sve više ih prihvaća hrvatski kontinentalni turizam te posjećuje Međimurje, Zagorje i Slavoniju, ustvrdio je Blažič, dodavši da je i Zagreb sve češća destinacija slovenskih posjetitelja.

"U Zagrebu slovenski gosti uživaju u bogatom noćnom životu. Već početkom idućeg mjeseca očekujemo velik broj Slovenaca na zagrebačkom festivalu hrane i vina", rekao je Blažić. (Hina)

 



Pisane vijesti