ITB: Ministar Lorencin s vodećim svjetskim turoperatorima i udrugama u turizmu

Tijekom drugoga dana službenog boravka na sajmu ITB u Berlinu, ministar turizma Darko Lorencin posjetio je veleposlanstvo RH u Berlinu te se sastao i s vodećim turoperatorima, udrugama, turističkim organizacijama i čelnicima nekih svjetskih zemalja. Prilikom posjeta veleposlanstvu, ministar je zahvalio svim zaposlenicima na suradnji, posebice na području gospodarske diplomacije i turizma te naglasio kako oni, kao diplomatski predstavnici Republike Hrvatske u svijetu, mogu uvelike pridonijeti promociji i pronalaženju investitora u hrvatski turizam. Na sastanku s predstavnicima brazilske turističke organizacije Embratur bilo je riječi o mogućnostima suradnje u segmentu promocije Hrvatske na nadolazećem svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu te o mogućnostima za još veću razmjenu turista između dviju zemalja. U nastavku dana, ministar se sastao s egipatskim ministrom turizma, Hishamom Zaazouom, s kojim je razgovarao o turističkim trendovima u svijetu i novim motivima dolazaka turista te o promociji turizma preko raznih komunikacijskih kanala. Egipatski je ministar predložio jaču suradnju s Hrvatskom preko formiranja radnih skupina i studijskih putovanja novinara i turoperatora te pozvao ministra Lorencina u službeni posjet Kairu.

Tijekom drugoga dana službenog boravka na sajmu ITB u Berlinu, ministar turizma Darko Lorencin posjetio je veleposlanstvo RH u Berlinu te se sastao i s vodećim turoperatorima, udrugama, turističkim organizacijama i čelnicima nekih svjetskih zemalja. Prilikom posjeta veleposlanstvu, ministar je zahvalio svim zaposlenicima na suradnji, posebice na području gospodarske diplomacije i turizma te naglasio kako oni, kao diplomatski predstavnici Republike Hrvatske u svijetu, mogu uvelike pridonijeti promociji i pronalaženju investitora u hrvatski turizam.

Na sastanku s predstavnicima brazilske turističke organizacije Embratur bilo je riječi o mogućnostima suradnje u segmentu promocije Hrvatske na nadolazećem svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu te o mogućnostima za još veću razmjenu turista između dviju zemalja.

U nastavku dana, ministar se sastao s egipatskim ministrom turizma, Hishamom Zaazouom, s kojim je razgovarao o turističkim trendovima u svijetu i novim motivima dolazaka turista te o promociji turizma preko raznih komunikacijskih kanala. Egipatski je ministar predložio jaču suradnju s Hrvatskom preko formiranja radnih skupina i studijskih putovanja novinara i turoperatora te pozvao ministra Lorencina u službeni posjet Kairu.

Tijekom današnjeg dana, ministar Lorencin se sastao i s nizom turoperatora, između ostaloga s predstavnicima vodećeg svjetskog turoperatora TUI i najbrže rastućeg britanskog turoperatora Jet2. Njih je ministar informirao o turističkoj ponudi Hrvatske u 2014. godini, ali i o predviđenim aktivnostima u nadolazećem razdoblju, s naglaskom na jačanju pred i posezone te snažnijem upravljanju destinacijama.

Ministar je najavio realizaciju projekta Kupari, privatizaciju hotela Plat, Maestral i Imperijal Rab te ovogodišnja ulaganja u hrvatski turizam u iznosu od 410 milijuna eura. Predstavnici TUI-ja istaknuli su kako je buking za Hrvatsku u ovom trenutku osam posto veći nego u istom razdoblju lani te da postoji veliki potencijal za uspostavom još snažnije suradnje, a za što je nužno povećanje smještajnih kapaciteta. Predstavnici kompanije Jet2 naglasili su kako je Hrvatska vrlo popularna destinacija u Velikoj Britaniji te da žele povećati broj letova prema našoj zemlji.

U nastavku dana ministar će se sastati s predsjednikom Njemačke udruge putničkih agencija i organizatora putovanja (DRV), Jurgenom Buchyem, predsjednikom Udruženja njemačkog turističkog gospodarstva (BTW), Michaelom Frenzelom te s bivšim predsjednikom ADAC-a za turizam, Maxom Stichom.



Pisane vijesti