Valamar će financirati boravak djece iz Hrvatske na moru i jadranske ekološke projekte

Hotelska grupacija Valamar ove je godine u sklopu društveno odgovornog poslovanja odlučila financirati boravak djece sa socijalnim, zdravstvenim i drugim teškoćama iz cijele Hrvatske u pred i posezoni u jadranskim destinacijama gdje posluje, kao i najbolje ekološke projekte zaštite i očuvanja Jadranskog mora i priobalja za što će natječaje objaviti 3. ožujka na svojim web stranicama.

Riječ je o, kako ističu iz Valamara, dva nacionalna projekta za donacije u ovoj godini koje će putem natječaja usmjeriti u područja u kojima može pružiti izravnu pomoć i podršku lokalnoj zajednici unutar koje posluje.

Tako projektom naziva "Tisuću dana na Jadranskom moru" planira omogućiti besplatnih tisuću dana boravka u Valamarovim objektima na Jadranu djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, s posebnim potrebama i određenim zdravstvenim poteškoćama kojima bi more koristio u smislu liječenja ili oporavka.

Na natječaj se za to mogu javiti isključivo ustanove i/ili udruge koje se bave djecom, među kojima i škole, socijalne službe i druge, koje moraju za djecu osigurati prijevoz te stručnu pratnju/voditelje koji će s njima boraviti na moru.

Smještaj uz polu ili puni pansion od najmanje tri do najviše sedam dana u svibnju i lipnju te rujnu i listopadu financirat će Valamar.

Drugim projektom "Volimo Jadransko more" planiraju dodijeliti novčane donacije u ukupnom fondu od sto tisuća kuna za maksimalno tri ekološka projekta za zaštiti i očuvanje Jadrana. (Hina)



Pisane vijesti