TV RAI 3 snima emisiju o Varaždinu

Na prijedlog predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Milanu, a u organizaciji Glavnog ureda HTZ-a i TZ Varaždinske županije, u Hrvatskoj traje snimanje emisije "Alle falde del Kilimangiaro", koja će biti prikazana 16. ožujka 2014.

Uspješna suradnja HTZ-a i redakcije programa talijanske Rai Tre traje već dugi niz godina, a u 2014. godini nastavlja se realizacijom dokumentarne reportaže posvećene Varaždinu, čije je snimanje upravo u tijeku. Tema reportaže je posebnost i važnost grada kao turističke destinacije, Varaždin grad po mjeri čovjeka, ali i Varaždin grad bicikala uz desnu obalu Drave te njegova kulturno-povijesna baština. Osim tradicije, urbane kulture i dinamične kulturne scene, dio reportaže posvećen je i prirodnim ljepotama ovoga kraja, području rijeke Drave, cikloturizmu i zdravstvenom turizmu posebice u Varaždinskim toplicama.

Svakako je za istaknuti europski projekt "Mura-Drava bike" kojim su otvorene biciklističke staze po lokalnim seoskim putovima uz rijeke Muru i Dravu, a koji je nastao upravo zbog dobre međugranične suradnje Austrije, Slovenije i Hrvatske.



Pisane vijesti