Uoči turističkog sajma f.re.e u Muenchenu najavljena Hrvatska kao zemlja-partner

Organizatori jednog od najvažnijih turističkih sajmova u Njemačkoj i Bavarskoj f.re.e najavili su na današnjoj konferenciji za novinare u Muenchenu da će na tom sajmu ove godine od 19. do 23. veljače zemlja-partner biti Hrvatska te da će tim povodom sajam i Muenchen posjetiti brojno hrvatsko izaslanstvo na čelu s ministrom turizma Darkom Lorencinom i direktoricom Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Meri Matešić.

O tome su danas izvijestili iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, koja je i nositelj hrvatskog nastupa i partnerstva na sajmu f.re.e idućeg tjedna u Muenchenu, o čemu su njemački mediji već više puta izvještavali u zadnje dvije godine otkako je dogovoreno da će Hrvatska biti zemlja-partner.

Na današnjoj konferenciji za medije u Muenchenu, direktor predstavništva HTZ-a u Njemačkoj Mato Radić pred više od 40 njemačkih i drugih stranih novinara istaknuo je važnost ovogodišnjeg partnerstva na sajmu f.re.e za hrvatski turizam, ali i prednosti Hrvatske za turiste iz Bavarske. Uz raznolikost ponude za sve skupine, Hrvatska je Bavarcima blizu i lako dostupna praktički svim vrstama prijevoza, što je, kako je kazao Radić, čini idealnom destinacijom za dulji odmor, ali i za kratka te vikend putovanja.

Naglasio je i da je cilj nastupa na tom sajmu promocija Hrvatske kao brenda kod potencijalnih turista i komunikacija svih novosti iz hrvatske ponude. Najavio je da će osim HTZ-a hrvatsku ponudu predstaviti i brojne turističke tvrtke i zajednice, a izdvojio je i predstavljanje projekta "Pogled u plavo" koji promovira Hrvatsku kao idealnu destinaciju za ronjenje.

Tijekom sajma na glavnoj će se pozornici svakodnevno predstavljati hrvatska folklorna baština, a Hrvatska će drugog dana sajma imati i posebnu konferenciju za medije.

Od ukupnog broja dolazaka i noćenja njemačkih turista u Hrvatskoj već godinama se oko 30 posto odnosi upravo na Bavarce koji u Hrvatsku najčešće dolaze na ljetne obiteljske odmore, a zadnjih nekoliko godina i češće na kratke i vikend programe.

Pritom borave u svim vrstama smještaja te se može reći da su podjednako zastupljeni i u hotelima, i u privatnom smještaju, i u kampovima koje posebno vole te često dolaze karavanima, kamp kućicama i sličnim.

Sajam f.re.e za putovanja i rekreaciju u Muenchenu namijenjen je i poslovnoj i širokoj publici. Prošle godine ga je posjetilo više od 110 tisuća posjetitelja koji su mogli razgledati ponudu više od 1.500 izlagača iz oko 50 zemalja svijeta, a ove se godine očekuje više i izlagača i posjetitelja. (Hina)



Pisane vijesti