Informativna radionica „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva“

Ministarstvo poduzetništva i obrta poziva vas na otvaranje informativne radionice povodom objave Javnog poziva za dostavu projektnih prijava „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva“, koja će se održati 13. siječnja 2014. godine u kino dvorani Ministarstva gospodarstva u 12:00 sati (Zagreb, Ulica grada Vukovara 78).

U sklopu provedbe Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007.-2013. financiranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je dana 23. prosinca 2013. godine Javni poziv na dostavu projektnih prijava „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva“ namijenjen malim i srednjim poduzetnicima sa rokom prijave 21. veljače 2014. god., te će 13. siječnja 2014. godine održati informativnu radionicu za potencijalne prijavitelje na kojoj će ih upoznati s detaljima natječajne dokumentacije i podnošenja prijave.

Radionicu će pozdravnim govorom otvoriti ministar poduzetništva i obrta, Gordan Maras i ministar turizma, Darko Lorencin, nakon čega će dati izjave za medije.

Ovim pozivom hrvatskim poduzetnicima bit će na raspolaganju bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od čak 255 714 000,00 kuna pri čemu će se iznosi pojedinačnih potpora kretati od 3 800 000 kuna do 26 000 000 kuna. Potpore su namijenjene poduzećima u sektoru proizvodnje i sektoru turizma, a neke od aktivnosti koje će se moći financirati uključuju izgradnju zgrada i postrojenja, nabavu strojeva i opreme, savjetodavne usluge, sudjelovanje na sajmovima, usavršavanje...

Prvi dio javnog poziva ima za cilj povećanje ekonomske aktivnosti primjenom sveobuhvatnog pristupa strateškim potrebama malog gospodarstva kroz projekte čiji je cilj poboljšati tehnološku strukturu poduzeća, olakšati pristup financiranju za proizvodna ulaganja, te ojačati održivost i konkurentnost poduzeća. Drugi dio ima za cilj doprinijeti održivom razvoju turizma povećanjem konkurentnosti turističkog sektora. Financijska podrška će biti pružena malim i srednjim poduzećima koji ulažu u izgradnju, preuređenje i poboljšanje kvalitete smještaja malih i srednjih hotela kao i u razvoj dodatne turističke ponude.



Najave