"Božić nan gre"

Crikvenica će 13. prosinca 2013. u poslijepodnevnim satima započeti s iščekivanjem za mnoge najljepšega dijela godine - božićnoga razdoblja.

Na dvjema lokacijama u Crikvenici, u Muzeju Grada i u Osnovnoj školi Zvonka Cara, očekuje nas prigodan i zanimljiv program. Tako će u Osnovnoj školi Zvonka Cara u 15 sati započeti tradicionalni, 18. po redu, Dječji božićni sajam, koji svake godine privuče veliki broj posjetitelja, a u 16 sati će se održati Božićna predstava.

U 18 će sati u Muzeju Crikvenice početi "Božić po negdanju", blagdansko druženje kojim će posjetiteljima biti prikazani nekadašnji božićni običaji u ovim krajevima. Tako će se na radionici izrađivati
starinskii božićni ukrasi, poput obojanih češera i zamotanih šarenih bombona za božićno drvce, a bit će prikazana i nekadašnja kuhinja s postavljenim blagdanskim stolom. Pjevat će se stare božićne pjesme, a posadit će se i pšenica te će svatko moći ponijeti svoj primjerak kući, sa željom da naraste što više i predvidi uspješnu sljedeću godinu. Uz kuhano vino, čaj i ukusne baškote, ovo će druženje potrajati do večernjih sati.

U programu će sudjelovati djeca iz Dječjeg vrtiać "Radost", crikveničkih osnovnih škola Zvonka Cara i Vladimira Nazora te OŠ Jurja Klovića iz Triblja, zborovi župa Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetog Antona Padovanskog iz Crikvenice, KUD "Vatroslav Lisinski" Crikvenica, KUD "Jelena" Dramalj, Katedra čakavskog sabora "Kotor", Vinodolke, Društvo Crikveničana, Udruga umirovljenika Crikvenice "Sunce" te Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske.



Najave