Izložba „Österreichische Riviera – Wien entdeckt das Meer“ - razvoj turizma u 19. stoljeću

Wien Museum Karlsplatz organizator je velike izložbe „Österreichische Riviera – Wien entdeckt das Meer“, kojom prikazuje razvoj turizma u 19. stoljeću, i to prvenstveno na „Kaiserlich und Königlich“ rivijeri, odnosno u Opatiji. Izvrsna je to priča za cijeli Kvarner, a tema izložbe nije mogla biti adekvatnija upravo uoči početka 2014. godine, kada se obilježava 170 godina turizma u Opatiji, na Kvarneru i u Hrvatskoj. Turistička zajednica Kvarnera, nakon vrlo uspješne glavne turističke sezone (s ukupno 2 posto više dolazaka i noćenja u odnosu na isto razdoblje protekle godine) u kojoj su gosti iz Austrije ponovno ostvarili 2 posto više dolazaka i 1 posto više noćenja, nastavlja komunikaciju s vjernim tržištem. S iskustvom tematskih gourmet prezentacija priređenih u nekoliko hrvatskih veleposlanstava u prigodi obilježavanja ulaska Hrvatske u EU, koncept prezentacije preseljen je u prestižan muzejski prostor u Beču. Sinoćnje otvorenje izložbe, kojem je prisustvovalo oko 900 uzvanika, bio je veliki kulturni događaj u Beču, uz predstavnike političkog i diplomatskog svijeta, medija te stalne publike muzeja. Za Turističku zajednicu Kvarnera bila je to odlična prilika da, u suradnji sa predstavništvom HTZ-a u Austriji, predstavi Kvarner kao regiju s najdužom turističkom tradicijom, a danas i turističku meku ne samo za goste željne odmora, nego i hedoniste koji prepoznaju gastro i eno-ponudu regije kao važan motiv u odabiru mjesta odmora.

Wien Museum Karlsplatz organizator je velike izložbe „Österreichische Riviera – Wien entdeckt das Meer“, kojom prikazuje razvoj turizma u 19. stoljeću, i to prvenstveno na „Kaiserlich und Königlich“ rivijeri, odnosno u Opatiji. Izvrsna je to priča za cijeli Kvarner, a tema izložbe nije mogla biti adekvatnija upravo uoči početka 2014. godine, kada se obilježava 170 godina turizma u Opatiji, na Kvarneru i u Hrvatskoj. Turistička zajednica Kvarnera, nakon vrlo uspješne glavne turističke sezone (s ukupno 2 posto više dolazaka i noćenja u odnosu na isto razdoblje protekle godine) u kojoj su gosti iz Austrije ponovno ostvarili 2 posto više dolazaka i 1 posto više noćenja, nastavlja komunikaciju s vjernim tržištem. S iskustvom tematskih gourmet prezentacija priređenih u nekoliko hrvatskih veleposlanstava u prigodi obilježavanja ulaska Hrvatske u EU, koncept prezentacije preseljen je u prestižan muzejski prostor u Beču.

Sinoćnje otvorenje izložbe, kojem je prisustvovalo oko 900 uzvanika, bio je veliki kulturni događaj u Beču, uz predstavnike političkog i diplomatskog svijeta, medija te stalne publike muzeja. Za Turističku zajednicu Kvarnera bila je to odlična prilika da, u suradnji sa predstavništvom HTZ-a u Austriji, predstavi Kvarner kao regiju s najdužom turističkom tradicijom, a danas i turističku meku ne samo za goste željne odmora, nego i hedoniste koji prepoznaju gastro i eno-ponudu regije kao važan motiv u odabiru mjesta odmora.

Gourmet ponudu Kvarnera predstavilo je nekoliko kvarnerskih restorana nositelja oznake kvalitete „Kvarner Gourmet“, a to su Rivica - Njivice, Villa Barbat - Rab, Le Mandrać - Opatija, Villa Kapetanović - Opatija, Kukuriku - Kastav, Sabbia - Crikvenica, Štanger - Lovran i Draga di Lovrana - Lovran, te Udruga „Žlahtina“ iz Vrbnika. Tematska brošura „Kvarner Gourmet&Food“, kao i za tu prigodu posebno kreirana info-razglednica s temom raznolike gastronomske ponude s uputom za korištenje besplatne aplikacije za mobilne telefone, koja je gastronomski vodič po Kvarneru, bila je na raspolaganju uzvanicima kao dodatni izvor informacija.

Također, na dan otvorenja izložbe, jučer u prijepodnevnim satima, u organizaciji muzeja održana je press konferencija za stotinjak predstavnika medija iz kulturnog i turističkog sektora, a Kvarner je i u toj prilici predstavljen kroz autohtone specijalitete, pri čemu su naglašena odredišta Kvarnera kao ishodište teme ove izložbe.

Povezivanje kulture i turizma, predstavljanje Kvarnera kao regije dobre hrane i vina te zdravog načina života, poziv je austrijskim gostima da tijekom predstojećeg zimskog razdoblja, kao i tijekom 2014. godine, posjete atraktivnu turističku destinaciju u blizini.    



Pisane vijesti