Ministar Lorencin primio slovačkog veleposlanika u RH Juraja Priputena

Ministar turizma Darko Lorencin susreo se danas sa slovačkim veleposlanikom u RH Jurajom Priputenom s kojim je razgovarao o odnosima između Hrvatske i Slovačke, a koji su prema njihovim riječima, izvrsni na svim područjima suradnje. Ministar Lorencin istaknuo je Slovačku kao jedno od naših najvažnijih emitivnih tržišta na kojem redovito ostvarujemo odlične rezultate i koje se nalazi unutar deset najvećih tržišta. Ministar je naglasio kako je ove godine, u prvih deset mjeseci, našu zemlju posjetilo gotovo 364 tisuće Slovaka što predstavlja rast od 2 posto u odnosu na prošlu godinu i koji su ostvarili ukupno 2,5 milijuna noćenja, što je rast od 1,9 posto u usporedbi s prošlom godinom. Ministar je siguran u daljnje ostvarivanje odličnih rezultata na slovačkom tržištu, naglasivši kako su oni rezultat dobre suradnje između država i sličnog mentaliteta stanovnika. Slovački veleposlanik Juraj Priputen naglasio je dobru suradnju između Hrvatske i Slovačke, ali i podršku koju je Slovačka dala Hrvatskoj na putu u Europsku uniju, pritom napomenuvši kako je upravo Slovačka prva ratificirala hrvatski sporazum o pristupanju Europskoj uniji.

Ministar turizma Darko Lorencin susreo se danas sa slovačkim veleposlanikom u RH Jurajom Priputenom s kojim je razgovarao o odnosima između Hrvatske i Slovačke, a koji su prema njihovim riječima, izvrsni na svim područjima suradnje.

Ministar Lorencin istaknuo je Slovačku kao jedno od naših najvažnijih emitivnih tržišta na kojem redovito ostvarujemo odlične rezultate i koje se nalazi unutar deset najvećih tržišta. Ministar je naglasio kako je ove godine, u prvih deset mjeseci, našu zemlju posjetilo gotovo 364 tisuće Slovaka što predstavlja rast od 2 posto u odnosu na prošlu godinu i koji su ostvarili ukupno 2,5 milijuna noćenja, što je rast od 1,9 posto u usporedbi s prošlom godinom. Ministar je siguran u daljnje ostvarivanje odličnih rezultata na slovačkom tržištu, naglasivši kako su oni rezultat dobre suradnje između država i sličnog mentaliteta stanovnika.

Slovački veleposlanik Juraj Priputen naglasio je dobru suradnju između Hrvatske i Slovačke, ali i podršku koju je Slovačka dala Hrvatskoj na putu u Europsku uniju, pritom napomenuvši kako je upravo Slovačka prva ratificirala hrvatski sporazum o pristupanju Europskoj uniji. Veleposlanik je također naglasio kako su Slovačka i Hrvatska vrlo slične zemlje, slične povijesti te da ćemo sigurno imati puno zajedničkih interesa u Europskoj uniji. Potvrdio je i veliki interes slovačkih poduzetnika za investicije u hrvatski turizam koje obuhvaćaju hoteljerstvo, ali i izgradnju marina.

Također, na sastanku se raspravljalo o aktivnostima koje se poduzimaju u svrhu privlačenja investicija i podizanju razine konkurentnosti turizma, a zaključeno je kako postoji veliki prostor koji se može iskoristiti za dodatno jačanje gospodarske suradnje između Slovačke i Hrvatske.



Pisane vijesti