Tečajevi stranih jezika za privatne iznajmjivače

Turistička zajednica grada Kastva, na temelju otvorenog natječaja HTZ-a za kandidiranje programa potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2013. godini, kandidirala je projekt: Tečaj stranog jezika za privatne iznajmljivače u trajanju od 20 sati - stupanj A1 koji će se održavati za ukupno 16 prijavljenih polaznika tijekom mjeseca studenoga.

Cilj je da se tečaj stranog jezika provede u 2013. godini za A1 stupanj iz engleskog, njemačkog i/ili talijanskog jezika te da se u 2014., sukladno zainteresiranosti iznajmljivača, nastavi s edukacijom radi podizanja razine kvalitete pružanja usluge privatnog smještaja.

Kontinuirano djelovanje Turističkog ureda TZ grada Kastva na unapređivanju i podizanju kvalitete i kvantitete boravka turista svakako ima pozitivne učinke, što rezultira iz godine u godinu povećanjem turističkog prometa destinacije, ali i ukupnim brojem i zadovoljstvom posjetitelja. U odnosu na prethodnu godinu, za razdoblje siječanj – listopad, povećanje noćenja bilježi porast od 22 posto, dok noćenja u listopadu bilježe porast od 27 te u dolascima za čak 80 posto. Kastav iz godine u godinu postaje i sve poželjnija izletnička destinacija te bilježi znatan porast dnevnih, grupnih i pojedinačnih dolazaka.

Grad Kastav se s pravom može pohvaliti i s ponudom dva obiteljska smještaja nositelja oznake kvalitete  "Kvarner Family".



Pisane vijesti