Turističke nagrade Malom Lošinju

Na završnoj svečanosti 20. INTERSTAS-a/ Međunarodne smotre turizma, filma, krajobraza, 16. ITF'CRO/Međunarodnog festivala turističkog filma i 12. KEA/EFE-CRO/Predstavljanju hrvatskih gradova i mjesta za Zlatni cvijet Europe, dodijeljene su prestižne međunarodne turističke nagrade.

U ime Vijeća INTERSTAS (Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza), i u ime F.E.S.T. (Europska federacija turističkih novinara), za sjajne rezultate u prezentaciji i ostvarenju cjelokupnih programa kulture i turizma Malog Lošinja, Povelju F.E.S.T 2013. primio je malološinjski gradonačelnik Gari Cappelli, dugogodišnji turistički djelatnik koji je svojom predanošću i kreativnošću znatno unaprijedio razvoj turizma lošinjskog arhipelaga te time pridonio ukupnoj prepoznatljivosti turističkog proizvoda kako tog dijela, tako i turističkog proizvoda Hrvatske u svijetu.

Također, kao gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice Malog Lošinja koji je prepoznao važnost ulaganju u infrastrukturu, komunalno uređenje i brigu o ugodi posjetitelja prigodom njihovog boravka na području lošinjskog arhipelaga, kroz kvalitetu organizacije i prezentaciju bogatstva raznolikosti pridonio je kontinuiranom porastu broja stranih, ali i domaćih posjetitelja. Njegujući stare običaje, tradicijske vrijednosti, autohtonost, kulturu, lokacijsku poziciju, krajobrazne ljepote, etno, gastro i druge vrijednosne potencijale,  na vrlo kreativan način omogućio je povezivanje  prošlosti i sadašnjosti.

Na navedenoj svečanosti, važna priznanja primila je i Turistička zajednica grada Malog Lošinja, i to  ZLATNI INTERSTAS '2013 te nagradu za montažu promotivnog filma Lošinja, autora Marka Vrdoljaka.



Pisane vijesti