Predstavljen turistički katalog "Srce Zelene Hrvatske"

U Križevcima je danas predstavljen turistički katalog "Srce Zelene Hrvatske" koji obuhvaća područje 10 gradova u četiri županije - Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Sisačko-moslavačkoj i Zagrebačkoj.

Zamisao o agroturističkom klasteru sjeverozapadne Hrvatske "Srce Zelene Hrvatske" potekla je prije dvije godine od Drage Kezelea, koji iza sebe ima više od desetljeće bavljenja seoskim turizmom u Šumećanima kod Ivanić Grada i Antuna Turčića, direktora Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

Projekt objedinjen u katalogu "Srce Zelene Hrvatske", omeđene Moslavačkom gorom, Kalnikom i Bilogorom, a smještene između rijeka Save i Drave, prvi je put danas predstavljen u Multimedijskom kulturnom centru u Križevcima, a bit će predstavljen i u Bjelovaru i Kutini.

Olinka Gjigaš, direktorica križevačkog Turističkog ureda, napomenula je kako su obuhvaćeni krajevi oko gradova Bjelovara, Čazme, Daruvara, Dugog Sela, Ivanić Grada, Križevaca, Kutine, Siska, Vrbovca i Zagreba, a predstavljena je ponuda 31-og vlasnika gospodarstava koji su se odlučili za seoski turizam.

Gradonačelnik Križevaca Branko Hrg na promociji kataloga kazao je da je projekt došao do one faze koja jamči, ali i sve obvezuje na realizaciju.

Tiskanje kataloga "Srce Zelene Hrvatske" poduprijela je Hrvatska turistička zajednica, a priključila se i putnička agencija Uniline iz Pule.
(Hina)



Pisane vijesti