Predstavljene visitRijeka.hr - nove mrežne stranice TZ Rijeke

Danas su predstavljene nove-stare mrežne stranice Turističke zajednice grada Rijeke kojima se stranim i domaćim turistima, ali i građanima grada, prezentira Rijeka i njezina turistička ponuda. Stranice su doživjele cjelovito redizajniranje, temeljitu promjenu strukture, dodavanje novih sadržaja i fotografija, a velika novost je i katalog smještaja kojim se uvelike olakšava  pretraživanje svih riječkih smještajnih kapaciteta.

Mrežne stranice predstavili su direktor TZ Rijeke Petar Škarpa i direktor Multilinka d.o.o. Boris Krstanović, čija tvrtka potpisuje dizajn i izradu stranica. Nakon više nego uspješne turističke sezone, krenulo se na pripreme za novu, a među prvima na listi projekata našle su se mrežne stranice te su od nove domene (visitRijeka.hr), stranice prošle niz promjena s ciljem što bolje prezentacije grada Rijeke i lakšeg dolaženja do svih važnih informacija.

Sadržajno su stranice dobile pojačanje u vidu novih tekstova i kategorija – uz klasično predstavljanje riječkih znamenitosti i atrakcija, dodane su i „Ideje za boravak u Rijeci“, rubrika koja nudi odgovore što raditi u Rijeci ovisno o vremenu boravka i interesima pojedinaca. Novost su i „Preporuke“, u kojoj razni riječki autori pišu o riječkim temama na osobniji i subjektivniji način. „Riječke priče“ su obogaćene novim tekstovima, korisne informacije  su upotpunjene i sustavno prezentirane, a svoje mjesto dobili su i riječki susjedi u rubrici gdje se predstavljaju okolna mjesta. Kalendar događanja i dalje ostaje informativan i ažuran kao do sada, samo u novom ruhu i s više fotografija i popratnih informacija.

Izrađen je poboljšani katalog smještaja koji je obuhvatio sve hotele, hostele, privatne iznajmljivače i kamp, te je uz pomoć pretraživača, uz odabir željenih karakteristika smještaja, puno lakše pronaći željeno mjesto za boravak u Rijeci. Svaki objekt dobio je više prostora na stranicama za informacije o smještaju, fotografije i mapu za lakše pronalaženje lokacije.

Kako se za mrežne stranice visitRijeka.hr koristio Responsive Web Design, otvaranje i korištenje stranice na mobilnim uređajima – pametnim telefonima i tabletima – uvelike je olakšano čime se maksimalno htjelo poboljšati korisničko iskustvo i dolaženje do informacija.



Pisane vijesti