Osnovana turistička cesta Pelješac - vinsko carstvo

U Stonu je jučer osnovana turistička cesta "Pelješac - vinsko carstvo", a tim je povodom dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić naglasio potencijale i važnost ruralnog turizma za gospodarstvo Dubrovačko-neretvanske županije te ulogu vinarstva u razvoju ruralnih prostora, posebno poluotoka Pelješca.

Na sastanku u Stonu također je istaknuta važnost objedinjenog nastupa na tržištu, ali i činjenica da će se ustrojavanjem jedinstvene turističke ceste na prostoru Pelješca uvesti red u označavanju i podići ukupna ponuda na veću razinu.

Osnivanje ceste je provedeno u okviru županijskog projekta razvoja ruralnog turizma kojemu je glavni cilj objedinjavanje, razvoj i promocija ukupne ponude ruralnog turizma dubrovačke regije. Osnivanje tematskih turističkih cesta i razvoj tradicijskih poljoprivrednih proizvoda, kao baze agroturizma, okosnice su toga projekta, istaknuto je.

Županija je u osnivanje tematskih cesta krenula upravo s Pelješca, našeg najistaknutijeg vinogorja, a cesta Pelješac - vinsko carstvo objedinjuje ukupnu ponudu ruralnog turizma tog poluotoka.

Sudionici projekta su vinarije i kušaonice vina, pelješki agroturizmi, konobe i restorani, ali i proizvođači suvenira, školjkari te spomenici kulture koji su prilagođeni za prihvat gostiju. Promidžbeni materijali, karte i katalozi, koji su već u izradi, opisat će preko stotinu različitih peljeških lokaliteta.

U okviru projekta uskoro će se duž cijeloga Pelješca postaviti nova jednoobrazna turistička signalizacija, a na ulazima na Pelješac i u centrima info table i panoi.

Na sastanku je određeno da će Turistička zajednice Stona biti pravna osoba koja će zastupati Cestu, a izabrano je i izvršno tijelo od devet članova. (Hina)
 



Pisane vijesti