Ministar turizma Darko Lorencin na svjetskom turističkom sajmu World Travel Market

Ministar turizma Darko Lorencin posjetit će World Travel Market (WTM), vodeće globalno događanje za industriju putovanja, koje se od 4. do 7. studenoga 2013. održava u Londonu. Posjet sajmu, kojeg mnogi nazivaju i jednom od najvažnijih svjetskih turističkih burzi, ministar će iskoristiti za brojne susrete i sastanke s ključnim ljudima iz industrije putovanja, ali i za sudjelovanje na UNWTO i WTM ministarskom samitu, s temom „Kako premostiti jaz između turističke i zrakoplovne politike“. UNWTO i WTM samit okuplja ministre turizma i vodeće turističke stručnjake kako bi se utvrdio najbolji smjer djelovanja za turističku industriju.

Ministar Lorencin će održati i neke bilateralne susrete, između ostalog s Branimirom Botevom, bugarskim zamjenikom ministra gospodarstva, zaduženim za turizam te radne sastanke s predstavnicima kompanija Jet2.com i Jet2holidays, Low Cost Travel Group te Orbitz Worldwide.

Ministar će ovu priliku iskoristiti i za susret s predstavnicima TUI- ja, jedne od vodećih svjetskih turoperatorskih kompanija, s kojima će govoriti o planovima te kompanije i mogućnostima za povećanje broja turista koje TUI dovodi u Hrvatsku te će održati konferenciju za britanske novinare.

World Travel Market vodeći je svjetski sajam turističke industrije, s tradicijom dužom od 30 godina, koji svake godine okuplja oko 50 tisuća turističkih profesionalaca, više od pet tisuća izlagača iz gotovo 200 zemalja, ali i oko tri tisuće predstavnika medija iz cijelog svijeta.



Najave