UHPA: Imenovan direktor u mandatu 2014.-2017.

Skupština UHPA-e je na mjesto direktora ponovno imenovala Željka Treznera, a birana su i tri člana Nadzornog odbora. Sjednica Skupštine Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) održana je danas u sklopu manifestacije Dani hrvatskog turizma (DHT).

Sudionike Skupštine prigodnim govorom pozdravio je ministar turizma Darko Lorencin, koji je kazao: „Od turističkih agencija očekujem da ojačamo sinergiju i suradnju. Dodavanjem novih izazova možemo napraviti još bolji posao. Agencije su ključne u budućnosti, ali i sadašnjosti te najbolje dinamiziraju turistički proizvod. Mi moramo gajiti destinaciju i njen proizvod te u tome što tješnje i kvalitetnije surađivati“.

Na zasjedanju 27. Skupštine UHPA-e strukovne udruge i 22. Skupštine UHPA-e udruge poslodavaca birana su tri člana Nadzornog odbora te se glasovalo o imenovanju direktora UHPA-e u mandatu 2014.-2017. Skupština je prihvatila prijedlog Upravnog odbora UHPA-e te je za još jedan mandat direktora UHPA-e imenovala sadašnjeg direktora Željka Treznera. On je četiri godine direktor UHPA-e, a na tom mjestu zamijenio je Maju Stanić koja je zaslužna za razvoj UHPA-e u prvih osamnaest godina. Osim što je direktor UHPA-e, Trezner je predsjednik radne skupine za receptivu Europske asocijacije nacionalnih udruga putničkih agencija i turoperatora (ECTAA) te predavač na veleučilištu Vern.

Za članove Nadzornog odbora UHPA-e imenovani su: Goran Bojković (Danex-Umag), Anamarija Pustijanac Vinković (Arlen), Krešimir Škrtić (Panturist). Nadzorni odbor nadzire rad drugih tijela UHPA-e, a čine ga pet izabranih predstavnika redovnih članica Udruge. Na izbornoj Skupštini u ožujku izabrana su dva člana NO, Gordana Marion (Autotrans) i Ana Predovan-Brkarić (Travelana).



Pisane vijesti