Na Sedmom hrvatskom festivalu pekmeza, džema i marmelade, koji je jutros otvoren u Dubrovniku, svoje proizvode predstavlja trideset i pet izlagača iz cijele Hrvatske.
Dvodnevni festival, koji se održava na Stradunu, organizirali su udruge "Dubrovačka naranča" i "Deša" u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom. Sve proizvode ocjenjivat će stručni žiri sastavljen od vrhunskih stručnjaka, predvođenih poznatim dubrovačkim kulinarskim stručnjakom prof. Josipom Žuvelom.
Kako je kazala jedna od organizatorica skupa Jany Hansal iz udruge "Deša", festival je prerastao u tradicionalnu manifestaciju i svojim sadržajem uvelike doprinosi turističkoj ponudi Dubrovnika u posezoni.
"Osim njegovog osnovnog cilj, predstavljanja kvalitetnih proizvoda malih proizvođača iz ruralnih krajeva Hrvatske, festival postiže i svoju kulturnu dimenziju jer sažima tradiciju, običaje i izvorne proizvode pretvarajući ih u jedinstveni gastrosuvenir", naglasila je Jany Hansal.
(Hina)