Zamjenik ministra Ivičić na međunarodnom turističkom forumu u Ukrajini

Zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić sudjelovao je, tijekom službenog boravka u Ukrajini, na međunarodnom turističkom forumu, koji se od 10 do 11. listopada održava u Kijevu. U sklopu Foruma, zamjenik je razgovarao s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Talebom Rifaijem, predsjednicom ukrajinske Državne agencije za turizam Olenom Šapovalovom te mnogobrojnim izaslanstvima, o dodatnom jačanju suradnje i aktivnostima na području turizma. Tijekom službenog boravka u Ukrajini, zamjenik se susreo i s ključnim dionicima turističkog sektora Ukrajine, odnosno potencijalnim ulagačima, kojima je predstavio mogućnosti ulaganja u turizam Republike Hrvatske.

Zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić sudjelovao je, tijekom službenog boravka u Ukrajini, na međunarodnom turističkom forumu, koji se od 10 do 11. listopada održava u Kijevu. U sklopu Foruma, zamjenik je razgovarao s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Talebom Rifaijem, predsjednicom ukrajinske Državne agencije za turizam Olenom Šapovalovom te mnogobrojnim izaslanstvima, o dodatnom jačanju suradnje i aktivnostima na području turizma.

Tijekom službenog boravka u Ukrajini, zamjenik se susreo i s ključnim dionicima turističkog sektora Ukrajine, odnosno potencijalnim ulagačima, kojima je predstavio mogućnosti ulaganja u turizam Republike Hrvatske.

Također, s ciljem nastavka pozitivnih turističkih trendova s ukrajinskog tržišta, zamjenik se sastao s predstavnicima ukrajinskih turoperatoria i putničkih agencijate posjetio vizni centar pri Veleposlanstvu RH u Ukrajini, gdje je razgovarao o mogućnostima dodatnog unapređenja procesa izdavanja viza za ukrajinske turiste.

Turisti iz Ukrajine ostvarili su u devet mjeseci 2013. godine 51 tisuću dolazaka i gotovo 380 tisuća noćenja. Iako u ukupnom turističkom prometu Hrvatske to predstavlja tek oko jedan posto ukupnih noćenja, ukrajinsko emitivno tržište posebno je važno za Hrvatsku jer je riječ o zemlji ubrzanog ekonomskog razvoja. Ukrajinski turisti najčešće odmor provode na području srednje i sjeverne Dalmacije, te na jugu zemlje, odnosno na Makarskoj rivijeri i u Dubrovniku.



Pisane vijesti