Fond za razvoj turizma: Bespovratne potpore projektima turističke infrastrukture

Temeljem Odluke o raspolaganju sredstvima Fonda za razvoj turizma, koju je donijela Vlada RH na sjednici od 26. rujna, Ministarstvo turizma pripremilo je i raspisalo javni poziv Fond za razvoj turizma u 2013. godini, s ciljem razvoja turističke infrastrukture i očuvanja turističke resursne osnove u svrhu jačanja konkurentnosti turizma. Sredstva iz programa „Fond za razvoj turizma“ namijenjena su javnom sektoru i to za projekte razvoja javne infrastrukture i očuvanje resursne osnove – turističkih atrakcija. Bespovratne potpore dodjeljivat će se, primjerice, za izgradnju višenamjenskih objekata, objekata sportsko-planinskih turističkih odredišta, tematskih parkova, javnih golf igrališta, ali isto tako i za očuvanje kulturne, povijesne i prirodne baštine. Sredstva su namijenjena za investicije te za izradu projektne dokumentacije i dokumentacije za kandidiranje projekata na fondove Europske unije.

Temeljem Odluke o raspolaganju sredstvima Fonda za razvoj turizma, koju je donijela Vlada RH na sjednici od 26. rujna, Ministarstvo turizma pripremilo je i raspisalo javni poziv Fond za razvoj turizma u 2013. godini, s ciljem razvoja turističke infrastrukture i očuvanja turističke resursne osnove u svrhu jačanja konkurentnosti turizma.

Sredstva iz programa „Fond za razvoj turizma“ namijenjena su javnom sektoru i to za projekte razvoja javne infrastrukture i očuvanje resursne osnove – turističkih atrakcija.

Bespovratne potpore dodjeljivat će se, primjerice, za izgradnju višenamjenskih objekata, objekata sportsko-planinskih turističkih odredišta, tematskih parkova, javnih golf igrališta, ali isto tako i za očuvanje kulturne, povijesne i prirodne baštine. Sredstva su namijenjena za investicije te za izradu projektne dokumentacije i dokumentacije za kandidiranje projekata na fondove Europske unije.

Ministarstvo sufinancira do 80 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinog programa ili projekta. Ukupna vrijednost projekta koji se kandidira za korištenje sredstava iz fondova EU, ne smije biti manja od 7.500.000 kuna.

Javni poziv otvoren je do 4. studenoga 2013. godine, a više informacija o uvjetima te potrebne obrasce za kandidiranje projekata, možete pronaći na web stranicama Ministarstva turizma, pod kategorijom Potpore i krediti - https://mint.gov.hr/default.aspx?id=7936.

Odluke korisnika s iznosom i namjenom dodijeljenih sredstava po korisniku biti će objavljeni na internetskim stranicama Ministarstva turizma (www.mint.hr).



Pisane vijesti