Na Kvarneru 30 čeških putničkih agenata i touroperatora

Na Kvarneru ovog vikenda borave predstavnici tridesetak čeških putničkih agencija i touroperatora koji će u organizaciji Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) obići tu regiju te s predstavnicima hrvatskog turističkog gospodarstva dogovarati suradnju na poslovnoj radionici "Buy Croatia", doznaje se iz Glavnog ureda HTZ-a.

Riječ je o tzv. inspekcijskim putovanjima agenata iz različitih zemalja koje u sklopu projekta "Buy Croatia" HTZ organizira nekoliko puta godišnje zadnjih godina, a poslovna radionica s češkim agentima održava se danas u hotelu Corinthia u Baški na otoku Krku.

Češki poslovni partneri upoznat će se i s turističkom ponudom Kvarnera s naglaskom na turističke atrakcije, eno-gastronomiju i hotele, a do kraja boravka u Hrvatskoj 29. rujna posjetit će otoke Krk i Rab, crikveničku rivijeru i Gorski kotar.

I tom su prilikom, kako ističu iz HTZ-a, češki agenti potvrdili kontinuitet zanimanja čeških turista za odmorima i putovanjima u Hrvatsku, a da je to jedno od stabilnijih i kvalitetnijih tradicionalnih tržišta za hrvatski turizam pokazali su i podaci HTZ-a za prvih osam mjeseci tijekom kojih je u Hrvatsku došlo gotovo 5 posto više čeških turista nego lani ili njih 617,5 tisuća, a porast od 2,6 posto ostvarili su i s 4,3 milijuna noćenja. (Hina)



Pisane vijesti