Lorencin: Sportski turizam motiv dolaska u destinaciju i u posezoni

Ministar turizma  Darko Lorencin posjetio je Golf&Country Club Zagreb povodom završetka projekta izgradnje Golf centra Zagreb i realizacije investicije u vrijednosti od 210 milijuna kuna. Ovom je prilikom ministar Lorencin istaknuo kako Hrvatska raspolaže sa svega četiri golf igrališta s 18 polja, te kako je nužno realizirati dvadesetak golf terena diljem Hrvatske kako bi ona bila konkurentna u odnosu na druge mediteranske zemlje. „Golf je iznimno važan za produljenje sezone te predstavlja snažan motiv dolaska u destinaciju. Sportski turizam u Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine nalazi se među deset prioritetnih turističkih proizvoda, na kojima ćemo graditi budućnost hrvatskog turizma“, naglasio je Lorencin.

Ministar turizma  Darko Lorencin posjetio je Golf&Country Club Zagreb povodom završetka projekta izgradnje Golf centra Zagreb i realizacije investicije u vrijednosti od 210 milijuna kuna. Ovom je prilikom ministar Lorencin istaknuo kako Hrvatska raspolaže sa svega četiri golf igrališta s 18 polja, te kako je nužno realizirati dvadesetak golf terena diljem Hrvatske kako bi ona bila konkurentna u odnosu na druge mediteranske zemlje.

„Golf je iznimno važan za produljenje sezone te predstavlja snažan motiv dolaska u destinaciju. Sportski turizam u Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine nalazi se među deset prioritetnih turističkih proizvoda, na kojima ćemo graditi budućnost hrvatskog turizma“, naglasio je Lorencin.

„Kada je riječ o mediteranskim zemljama, u kojima je golf ponuda koncentrirana uglavnom uz priobalne turističke destinacije, one prosječno raspolažu sa šest golf igrališta na milijun dolazaka turista, dok Hrvatska ima oko 0,32 golf terena na milijun dolazaka, iako ima velike mogućnosti za razvoj golfa, ponajviše zbog svoje pozicije kao najbliže tople turističke destinacije za emitivna tržišta srednje i istočne Europe“, istaknuo je Lorencin podržavajući projekt GCC Zagreb, koji sadrži gradsko igralište s 9 polja te natjecateljsko igralište s 18 polja, kao i dvije klupske kuće.

Nakon posjeta Golf&Country Clubu Zagreb ministar je sudjelovao na konferenciji za novinare povodom održavanja kvalifikacijskog susreta za Svjetsku skupinu Davis Cupa između Hrvatske i Velike Britanije, koji će se održati u Umagu od 13. do 15. rujna.

Ministar je naglasio kako sportski turizam ima veliku ulogu kao jedan od nositelja razvoja, posebice u segmentu javne turističke infrastrukture te kroz sportska događanja od posebnog interesa.

„Upravo razvojem sportskog turizma i ostalih posebnih oblika turizma imamo priliku produljiti turističku sezonu te stvoriti nove motive dolazaka u destinaciju. Ove godine imamo porast od 25 posto u dolascima i noćenjima turista iz Velike Britanije za prvih sedam mjeseci, a siguran sam da će upravo zbog Davis cupa mjesec rujan bilježiti dobre rezultate“, zaključio je Lorencin.



Pisane vijesti