Na splitskom području oko 50.000 putnika u oba smjera

U splitskoj zračnoj i trajektnoj luci danas se očekuje promet oko 50.000 putnika u oba smjera, što je nešto manje u odnosu na protekla tri tjedna kada je broj dolazaka putnika bio veći od njihova povrataka, dok je danas broj dolazaka i odlazaka podjednak.

"Tijekom dana do ponoći očekujemo promet oko 24.000 putnika u 114 zrakoplova u oba smjera, a to je za nekoliko stotina manje putnika i nekoliko zrakoplova manje u odnosu na protekla tri vikenda kada je više putnika dolazilo nego dolazilo. Danas podjednak broj njih dolazi i odlazi", izjavio je Hini voditelj smjene prometa u splitskoj Zračnoj luci Ivo Tvrdić.

Po njegovim riječima, u prvoj polovici kolovoza ove godine kroz splitsku Zračnu luku prometovalo je 16 posto više putnika nego u istom razdoblju lani. "Pozitivno smo iznenađeni porastom broja putnika u prvoj polovici kolovoza ove godine i nadam se da će se taj trend nastaviti do kraja ovog mjeseca", istaknuo je Tvrdić.

Koordinator splitskog Jadrolinijinog plovnog područja Ante Mrvica izvijestio je kako se danas kroz splitsku trajektnu luku očekuje promet u oba smjera između 25.000 i 30.000 putnika, što je za nekoliko tisuća manje u odnosu na protekla tri vikenda kada je broj dolazaka bio veći od broja odlazaka putnika s otoka.

"Danas bilježimo podjednak broj dolazaka i odlazaka putnika", rekao je Mrvica. (Hina)



Pisane vijesti