U Varaždinu počeo 15. jubilarni Špancirfest

Desetak koncerata među kojima i Massima, Elemental i Stilness, brojni ulični performansi, Kreativafest te više od stotinjak izlagača samo su dio ponude prvog dana 15. jubliarnog Špancirfesta koji je danas započeo u Varaždinu i traje do nedjelje 1. rujna.

Tijekom deset dana Špancirfesta bit će izvedeno više od 150 programa na pozornicma i ulicama. Izvođači ove godine, osim iz 14 europskih zemalja, dolaze i iz Sjeverne i Južne Amerike, a kao i svake godine najveću pažnju privlače brojni koncerti. Na tri pozornice, dvije u samom centru i jedna pod bedemom Starog grada, održat će se u deset dana pedesetak koncerata.

Prema najavama iz Turističke zajednice Varaždin će u slijedećih desetak dana posjetiti između 150 i 200 tisuća "šetača" kao i mnoga poznata imena iz hrvatskog javnog života. Prvi među njima bio je ministar turizma Darko Lorencin koji je oko podneva prošetao ulicama Varaždina. Špancirfest je u poslijepodnevnim satima posjetila i australska veleposlanica Susan Cox te direktorica glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić.

Za najmlađe je i ove godine organiziran Vindiland mjesto za brojne igre te "Kino pod zvijezdama" sa projekcijama animiranih i dječjih filmova u večernjim satima. Za one željne zabave u kasnim noćnim satima organiziran je after party pokraj Gradske dvorane na Dravi te gostovanje velikog broja domaćih i stranih DJ-eva. (Hina)



Pisane vijesti